Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 07

Vyriausybė pritarė naujo Klaipėdos muzikinio teatro statyboms

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pripažintas reikšmingu kultūros objektu ne tik Klaipėdos kraštui, bet ir visai valstybės kultūrai. Pirmadienį Vyriausybė pritarė jo infrastruktūros plėtros projektui.
A.Žigaitytė-Nekrošienė neslėpė, jog sulaukė nemažai priekaištų, kaip kviečiasi tokio lygio žvaigždę į griūvantį teatrą.
Teatro vadovė A.Žigaitytė-Nekrošienė neseniai neslėpė sulaukusi nemažai priekaištų, kai į griūvantį teatrą pakvietė V.Urmanavičiūtę-Urmaną. / 15min.lt nuotr.

Klaipėda – visos Vakarų Lietuvos kultūros centras – neturi visaverčio muzikinio teatro pastato. Teatras buvo įkurdintas tipiniuose miesto kultūros rūmuose, kurie pastatyti 1964 metais ir iki šiol nėra atliktas kapitalinis pastato remontas, rekonstrukcija ar jo renovacija.

Vyriausybė taip pat pritarė, kad naujo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato statyba gali būti finansuojama iš lėšų, gautų pardavus esamą valstybinio muzikinio teatro pastatą (reinvesticijos principas), Klaipėdos miesto ir kitų savivaldybių, koncesijos pagrindais sutelktos verslo grupės lėšomis, įkuriant paramos fondą ir kitais teisėtais finansavimo būdais.

Naujojo muzikinio teatro statybai pritaria uostamiesčio žmonės, į svarstymus dėl naujo pastato būtinybės įsijungė ne tik Klaipėdos, bet ir Tauragės bei Telšių apskričių politikai, verslininkai, kultūros darbuotojai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius