Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 27

Vyriausybė šią kadenciją neplanuoja užbaigti ministerijų iškėlimo į vienas patalpas

Vyriausybė nepuoselėja vilčių dar šią kadenciją užbaigti ministerijų perkėlimo į naujas bendras patalpas, rodo Vyriausybės priemonių įgyvendinimo plano projektas.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Lietuvos Respublikos Vyriausybė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Darbiniame dokumente, kurį matė BNS, numatyta, kad ministerijų perkėlimas į bendras patalpas būtų įgyvendintas iki 2021-ųjų pabaigos. Nauji Seimo rinkimai turėtų vykti 2020-ųjų spalį, jei būtų pritarta valdančiųjų „valstiečių“ iniciatyvai rinkimus ankstinti, jie vyktų 2020-ųjų pavasarį.

Idėją perkelti skirtinguose pastatuose sostinėje veikiančias ministerijas į vieną pastatą pernai lapkritį iškėlė tuomet dar pretendentas į premjerus Saulius Skvernelis. Anot jo, tai padėtų sutaupyti lėšų atsisakius dalies funkcijas dubliuojančio aptarnaujančio personalo, transporto, leistų sutaupyti logistikai. Tuomet premjeras svarstė, jog patalpos galėtų būti nuomojamos.

Šį sumanymą nekilnojamojo turto rinkos ekspertai vadino ambicingu ir sunkiai įgyvendinamu, tačiau jie neabejojo, kad būtų galima vystyti atskiro ministerijų miestelio su tinkama infrastruktūra idėją.

„Valstiečiai“ anksčiau tai pat laikėsi pozicijos, jog dvi iš ministerijų – Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijas – būtų galima perkelti į Kauną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius