Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Vyriausybė su teisėjais ir pensininkais ketina atsiskaityti pardavusi valstybės turto

Vyriausybė ketina atsiskaityti su dirbusiais ir dėl to pensijų negavusiais pensininkais bei teisėjais lėšomis, gautomis privatizuojant valstybei priklausantį turtą.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Prognozuojama, jog Vyriausybė iki kitų metų birželio patvirtins kompensavimo tvarką, o iki 2012 metų birželio – atsiskaitys su žmonėmis.

„Matydami galimybių kitais metais turėti žymiai intensyvesnę privatizavimo programą – vietoje 30 mln. litų mes planuojame 400 mln. litų, mes manome, kad dalis tų pinigų bus skiriama būtent šių įsipareigojimų realizavimui. Ar tai pavyks padaryti, priklausys ir nuo to, kaip pavyks realizuoti privatizavimo programą“, – žurnalistams po posėdžio sakė premjeras Andrius Kubilius.

Jis neatskleidė, kokie objektai bus privatizuojami.

„Yra daug nedidelių ir valstybei nebūtinų išlaikyti objektų, veislininkystės ūkių, kelios vaistinės ir kiti panašūs dalykai“, – teigė ministras pirmininkas.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius teigė, kad Vyriausybė trečiadienį svarstė kelis dalykus, susijusius su privatizavimo lėšų panaudojimu.

„Nuspręsta, kad iki 2012 metų birželio mėnesio yra realu ir galima ne mažiau kaip 300 mln. litų sukaupti Privatizavimo fonde ir tas lėšas panaudoti dviem didžiausiems įsipareigojimams. Mažesnioji yra teisėjų nesumokėto darbo užmokesčio dalis – tą nutarta pradėti daryti jau dabar – su 12 mln. litų arba dar mažesne suma Privatizavimo fonde. O kalbant apie 260 mln. litų dirbantiems pensininkams kompensavimą – tą padaryti ne vėliau kaip iki 2012 metų birželio mėnesio“, – sakė teisingumo ministras.

Gelbėdamas finansinėje duobėje esančią „Sodrą“, Seimas 2010–201 metais nutarė „apkarpyti“
beveik visas pensijas ir įvairias socialines išmokas. Senatvės pensijų mažinimo efektas – 311 mln. litų, dirbančiųjų pensininkų pensijų apkarpymo – 269 mln. litų.

Teisėjų pareiginės algos bazinis dydis 2009 metais buvo 475 litai, arba 15 litų mažesnis nei iki tol.
Seimas 450 litų dydžio valstybės politikų, teisėjų, pareigūnų ir tarnautojų pareiginės algos bazinį dydį yra patvirtinęs 2010 metams. Jo galiojimas turėjo baigtis 2011 metų sausio 1 dieną. Tačiau dėl sunkios finansinės padėties nuspręsta šį terminą pratęsti dar metams.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius