Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 18

Vyriausybė vis neapsisprendžia dėl svečių namų Žvėryne ir Sapiegų rūmų

Vyriausybė kol kas nesutarė, ar privatizuoti dabartinius svečių namus Žvėryne ir už gautus pinigus restauruoti Sapiegų rūmus Vilniuje, kurie būtų naudojami reprezentaciniams tikslams.
Vyriausybė ketina privatizuoti svečių namus.
Vyriausybė ketina privatizuoti svečių namus. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vyriausybės kanceliarija mums pateikė prašymą įtraukti Svečių namus į privatizuojamų objektų sąrašą, tačiau dar diskutuojama, ar juos privatizuoti, ar atnaujinti – dėl to galutinai neapsispręsta. Jei jie būtų atnaujinami, tuomet tai darytų Turto bankas, o jei privatizuojami – tuomet reikėtų įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą ir juos pardavinėtų Turto fondas“, – po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį BNS sakė laikinasis VTF generalinis direktorius Jonas Niaura.

Vyriausybė gegužės pradžioje jau svarstė Antakalnyje esančių Sapiegų rūmų likimą. Tačiau galutinai sutarti dėl pastato panaudojimo nepavyko. Tuomet premjeras Andrius Kubilius sakė, kad pinigus, gautus už svečių namų Žvėryne pardavimą, ateityje galima būtų panaudoti Sapiegų rūmų rekonstrukcijai.

A.Kubilius tikino, kad krizės metu finansuoti rūmų rekonstrukciją leistų nauja viešosios partnerystės sistema, leidžianti panaudoti privačias lėšas.

Šiuo metu apleisti ir griūvantys barokinio Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Sapiegų barokinio stiliaus rūmai priklauso Valstybės turto fondui. Anksčiau svarstyta galimybė juos parduoti, tačiau pasipriešinus visuomenei tokios minties atsisakyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius