Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 25

Vyriausybei siūloma spręsti, ar užtikrinti Eurolygos transliacijas per nemokamus televizijos kanalus

Vyriausybei bus siūloma apsispręsti, ar ULEB Eurolygos krepšinio transliacijas įtraukti į visuomenei reikšmingais laikomų įvykių sąrašą, kad jos būtų transliuojamos nemokamais televizijos kanalais.
L.Kleiza nugalėtojams pelnė 24 taškus
L.Kleiza / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ministerijų atstovai pasitarime nusprendė siūlyti klausimą svarstyti gegužės pradžioje vyksiančiame Vyriausybės pasitarime.

Vis dėlto, nesant lėšų, reikalingų išimtines transliacijos teises nusipirkusio „Viasat“ transliuotojo kompensacijai ar jų perpirkimui, visuomenei reikšmingais laikomų įvykių sąrašo papildymas ULEB Eurolygos krepšinio varžybomis gali būti atidėtas.

Pasak Vyriausybės nutarimo projektą parengusios Vidaus reikalų ministerijos, atsižvelgiant į tai, kad „Viasat“ transliuotojas jau yra nusipirkęs išimtines teises transliuoti Eurolygos rungtynes, priėmus Vyriausybės nutarimą turėtų būti numatytos kompensavimo priemonės arba transliavimo teisių iš „Viasat“ perpirkimo sąlygos. Tačiau, pasak Finansų ministerijos, skirti papildomų lėšų iš valstybės biudžeto galimybių nebūtų.

Atidėti klausimo svarstymą iki tol, kol visuomenei itin reikšmingų įvykių sąrašas bus peržiūrėtas iš esmės po šiuo metu Seime svarstomų Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimų, siūlė ir Lietuvos radijo ir televizijos komisija.

Tam palankias sąlygas, pasak Komisijos, sudaro ir tai, kad bendrovė „Tele–3“ šių metų sausio pabaigoje pasižadėjo Europos krepšinio turnyro vaizdo įrašus transliuoti per nacionalinę televizijos programą „TV6“, kuri yra nemokamai prieinama didžiajai Lietuvos auditorijos daliai. Dar pernai lapkritį su prašymu į visuomenei reikšmingais laikomų įvykių sąrašą įtraukti ULEB Eurolygos krepšinio transliacijas į Vyriausybę kreipėsi liberalcentristas Žilvinas Šilgalis.

Parlamentaras tuomet teigė, jog minėto krepšinio turnyro varžybų transliacijos yra prieinamos tik mokamų televizijų abonentams, todėl nėra užtikrinamas Lietuvos visuomenės interesas nemokamai stebėti krepšinio rungtynes.

Šiuo metu Visuomenės informavimo įstatyme numatyta, kad televizijos transliuotojai, įsigiję išimtines teises transliuoti laidas ar programas, skirtas Lietuvoje ar už jos ribų vykstantiems visuomenei itin reikšmingiems įvykiams, negali šių laidų ar programų transliuoti tokiu būdu, kad didžioji Lietuvos gyventojų dalis negalėtų šių įvykių matyti per nemokamus televizijos kanalus.

Visuomenei reikšmingų renginių sąrašą sudaro Vyriausybė. Šiuo metu Lietuvos visuomenei itin reikšmingais įvykiais laikoma: olimpinės vasaros ir žiemos žaidynės, pasaulio ir Europos krepšinio čempionatai, pasaulio futbolo taurės varžybos, Europos futbolo čempionatas, Lietuvos dainų šventės, iškilmingi Lietuvos valstybinių švenčių minėjimai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius