Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 07

Vytautas Gapšys teismui tvirtino neturėjęs ryšio su partijos buhalterine apskaita

Darbo partijos „juodosios“ buhalterijos byloje nuteistas buvęs Seimo narys Vytautas Gapšys sako, kad jis neturėjo jokio ryšio su partijos buhalterine apskaita ir nebuvo už ją atsakingas.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Gapšys pirmadienį kalbėjo Aukščiausiojo Teismo posėdyje, nagrinėjant šio nuteistojo, taip pat kitų proceso dalyvių skundus partijos baudžiamojoje byloje.

„Tiek Nijolė Steponavičiūtė, tiek Virginija Jagminaitė savo parodymuose nurodo, jog ataskaitos apie buhalterinę apskaitą buvo teikiamos Viktorui Uspaskichui ir Vitalijai Vonžutaitei, bet ne man. Tai rodo, kad aš neturėjau ryšio su partijos buhalterine apskaita, už ją niekada nebuvau atsakingas“, – sakė V.Gapšys.

Jis vienintelis iš nuteistųjų pirmadienį atvyko į teismo posėdį.

Šiemet vasarį V.Gapšys su Darbo partijos įkūrėju V.Uspaskichu ir buvusia finansininke Marina Liutkevičiene buvo pripažinti kaltais dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. V.Gapšiui inkriminuotas padėjėjo vaidmuo, jam skirta 3,6 tūkst. eurų bauda, ją politikas jau sumokėjo.

V.Gapšys teigė, kad turi būti panaikinti jam paskelbti tiek Vilniaus apygardos, tiek Apeliacinio teismo nuosprendžiai.

„Aš suprantu, kad byla sudėtinga ne vien dėl savo apimties, bet ir dėl didelio žiniasklaidos dėmesio, tačiau nemanau, kad dėl to turėtų kitaip taikomos teisės normos“, – sakė V.Gapšys.

Jis Aukščiausiajam Teismui taip pat skundžiasi dėl esą pažeistos jo teisės į gynybą perkvalifikuojant veiksmus.

Bylos duomenimis, 2004-2006 metais į oficialią Darbo partijos buhalterinę apskaitą neįrašyta 24 mln. 297 tūkst. 626,06 lito (7 mln. 37 078,91 euro) pajamų ir 14 mln. 727 tūkst. 63,21 lito (4 mln. 265 tūkst. 252,32 euro) išlaidų, susijusių su turto, įsipareigojimų dydžio ir struktūros pakeitimu.

Generalinė prokuratūra siekia, kad „darbiečiai“ būtų nuteisti ne tik dėl „juodosios buhalterijos“, bet ir dėl sukčiavimo, kad baudžiamoji atsakomybė būtų pritaikyta ne tik minėtiems asmenims, bet ir juridiniam asmeniui – Darbo partijai, nepaisant to, kad ji buvo reorganizuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius