2013 07 17

Vytautas Gapšys turėtų trauktis iš Seimo vadovybės, įsitikinę daugiau nei pusė apklaustųjų

Juodosios buhalterijos byloje kaltu pripažintas Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys turėtų trauktis iš posto, įsitikinę daugiau nei pusė portalo 15min.lt skaitytojų. Kas šeštam atrodo, kad politikas savo įgaliojimus turėtų sustabdyti bent kol bus nagrinėjama apeliacija ir tik penktadalis įsitikinę, kad „darbietis“ gali dirbti lyg dirbęs.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į klausimą, ar po teismo sprendimo V.Gapšys gali likti Seimo vicepirmininku, teigiamai atsakė tik 22 proc. iš maždaug 12 tūkst. portalo 15min.lt apklausoje dalyvavusių skaitytojų.

15 proc. atrodo, kad „darbietis“ turėtų suspenduoti savo įgaliojimus, kol byla nebaigta, o 54 proc. – kad jis turi apskritai pasitraukti, nes daro gėdą Seimui ir Lietuvai.

Kaip jau buvo skelbta, praėjusią savaitę Vilniaus apygardos teismas DP įkūrėją, parlamentarą Viktorą Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo bei apgaulingos buhalterinės apskaitos ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei – trejų metų laisvės atėmimo bausmę, o dabartiniam DP (leiboristų) vadovui V.Gapšiui – 35 tūkst. litų baudą.

Nuteistieji turi teisę per 20 dienų šį sprendimą apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui. Neabejojama, kad jie taip ir padarys.

Po pirmadienį įvykusio koalicijos politinės tarybos pasitarimo buvo paskelbta, kad valdantieji tęs darbą kaip iki šiol, be jokių pokyčių Vyriausybėje ar Seimo vadovybėje.

„Mes išsiaiškinome santykius ir galiu pasakyti labai paprastai. Buvo išsakyta socialdemokratų nuomonė, buvo mūsų atsakymas, pateikta papildomos informacijos. Tai yra DP kompetencija, ką deleguoja į kokias pozicijas“, – žurnalistams aiškino pats V.Gapšys.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ruožtu aštriai sukritikavo valdančiosios koalicijos partnerių poziciją.

„Į Seimo vadovybę išrinkę sunkiu nusikaltimu kaltinamą asmenį socialdemokratai prisiėmė atsakomybę už partijos ir valstybės garbę.

Po teismo sprendimo Seimo vadovybėje toleruodama teistą asmenį visa valdančioji koalicija kompromituoja save ir daro gėdą valstybei“, – tokią valstybės vadovės poziciją portalui 15min.lt perdavė jos patarėja Daiva Ulbinaitė.

V.Gapšys portalui 15min.lt pareiškė nekomentuosiantis valstybės vadovės žodžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius