Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 12

Vytautas Landsbergis: abejojantieji, ar reikėjo ginti laisvę ir valstybę, turi labai mažai smegenų

Žmonės, abejojantys, ar prieš 20 metų buvo verta ginti savo laisvę ir valstybę, turi labai mažai smegenų, sako tuomet faktiniu valstybės vadovu buvęs Vytautas Landsbergis.
Priėmus Kovo 11-osios Aktą, AT vadovybė: K.Motieka, B.Kuzmickas, V. Landsbergis, Č.Stankevičius, A.Sakalas
Priėmus Kovo 11-osios Aktą, AT vadovybė: K.Motieka, B.Kuzmickas, V. Landsbergis, Č.Stankevičius, A.Sakalas / Seimo archyvo/ Algirdo Sabaliausko, Pauliaus Lileikio, Jono Juknevičiaus nuotr.

Šiuo metu Europos Parlamente dirbantis politikas trečiadienį pabrėžė, kad Lietuva, nors turi neišspręstų problemų, pati kuria savo gyvenimą ir yra tarptautinių demokratinių organizacijų narė, bei atkreipė dėmesį, kad kaimynės Rusija bei Baltarusija pasuko kitu keliu.

„Lietuva šiandien yra ne Baltarusija ir ne ten, kur Baltarusija. Lietuva su visais savo neišspręstais vidiniais dalykais pati kuria savo gyvenimą ir yra demokratinių tarptautinių organizacijų narė, jų ginama, kooperuojanti ir gaunanti jų paramą, pagalbą, kad galėtų prilygti bendram Europos lygmeniui visose srityse. Čia neturime galvoti tik apie algas ir pensijas, kaip dažnai žmonės galvoja“, – Lietuvos radijui kalbėjo V.Landsbergis.

„Bet niekas nelygina su padėtimi kokioje nors Rusijos provincijoje, kas ten darosi ir koks ten gyvenimas, į ką eina ana šalis. Jeigu mes būtume likę jos dalis, tai net lyginti negalima. Žmonės, kurie abejoja, ar reikėjo ginti savo laisvę ir savo valstybę, labai mažai smegenų turi“, – sakė V.Landsbergis.

Lietuvoje šiomis dienomis pagerbiami laisvės gynėjai, žuvę 1991 metų sausio 13 dieną per sovietų kariuomenės veiksmus Vilniuje. V.Landsbergis tuo metu buvo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius