-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 30

Vytautas Landsbergis: demokratijai vėl iškyla dilema „būti ar nebūti“

Europarlamentaras, pirmasis nepriklausomos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis sako, kad demokratija vėl artėja į didžiausią išmėginimą: būti ar nebūti.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / ikrauk.lt reporterės Anželikos Stackevič nuotr.

Tai V.Landsbergis pareiškė Seime vykstančiame Demokratijų bendrijos Parlamentinio forumo susitikime „Kelias į demokratiją: Demokratijų bendrijos Parlamentinio forumo vaidmuo“.

Pasak V.Landsbergio, grėsmę demokratijai kelia ne tik nedemokratai, kurie kitaip mąstančius būtų linkę nušluoti nuo žemės paviršiaus, bet ir demokratijos šalininkai konformistai.

„Mes demokratai, nepaisant visų popierinių laimėjimų prieš nedemokratijas, galų gale slystame jų kryptimi. Atsirado reiškinys net Vakaruose, kurį vadinu manipuliuojama demokratija. O juk norime siūlyti modelius kitiems, besiveržiantiems į laisvę iš nedemokratinių režimų, kaip antai Šiaurės Afrikoje“, – kalbėjo V.Landsbergis.

Anot jo, pasaulio demokratijos tampa konformistinės, atsisako tiesos filosofijos ir ima laviruoti santykiuose su diktatoriais.

„Ir mes, norėję neatsakyti tiesos, liksime kalti. Tąsyk atsidursime dar ir izoliuoti savo celėje anapus politiškai korektiškos tarno laikysenos grotų. Verčiau lėbaukime su diktatoriais, pavadinę šį pažangų malonumą demokratija per verslą. Taip artėja ir stiprėja būtent anoji, tariamai atmestoji, pasaulio tvarka“, – tvirtina politikas.

V.Landsbergis siūlo įžvelgti pavojų demokratijai ir kalbose apie galimybes bendradarbiauti su diktatoriais mažinant įtampas bei kviečia skatinti kurti demokratijas tik tuos, kurie tikrai nori gyventi laisvėje.

„Stabdykime tą visuotinį konformizmą, kviesdami visus norinčius kurti tikrą demokratiją“, – kvietė forumo dalyvius Lietuvos europarlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius