Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 19

Vytautas Landsbergis: referendumo Latvijoje rezultatai turėtų apraminti kiršintojus ir Lietuvoje

Europarlamentaras Vytautas Landsbergis teigia, kad Latvijos piliečiams referendume nubalsavus prieš rusų kaip antrosios valstybinės kalbos įteisinimą, tautinių mažumų kiršintojai turėtų apsiraminti ir Lietuvoje.
Profesorius Vytautas Landsbergis
Profesorius Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nemanau, kad Lietuvoje kaip nors blogai turėtų atsiliepti, aš manau, priešingai, tas balsavimo rezultatas rodo, kad blogi tikslai nelaimi. Aš manau, kad mažiau seksis kiršinti“, – BNS sekmadienį sakė V.Landsbergis.

Jo teigimu, tautinių mažumų vardu Lietuvoje kalbantys asmenys neatspindi jų realios padėties, o rodo „užsienio politikierių įtaką“.

„Tie santykiai (lietuvių ir Lietuvos tautinių mažumų – BNS) nėra problemiški, jeigu nebūtų kiršinimo. Be abejo, jeigu būtų referendumas Latvijoje laimėjęs, tai čia labai pakeltų galvas kiršintojai, o dabar, kadangi jis pralaimėjo, ir tokiu dideliu procentu, tai turėtų apsiraminti. Nebent visai neturi proto“, – dėstė europarlamentaras.

V.Landsbergis teigė, kad referendumas pademonstravo Latvijos gyventojų vienybę.

„To tikrai turbūt nesitikėjo iniciatoriai nei Maskvoje, nei Rygoje. Rezultatai, ko gero, yra priešingi, negu laukta. Matomas latvių ir lojalių Latvijai piliečių susivienijimas vietoje laukto suskaldymo į dvi dalis, kur būtų supriešinti latviai ir ne latviai, tuos ne latvius dirbtinai vadinant jau gal ne senoviškai tarybų tauta, dabar vadinant rusakalbiais, nors tai toli gražu ne vien rusai. Bet juos norima pajungti po šita formule, ko gero, ir tiesioginei Rusijos ambasados įtakai“, – BNS sakė europarlamentaras.

Jis svarstė, kad vienas iš referendumo tikslų buvo parodyti Latvijos rusus penktąja kolona, kuri nori Latvijai blogo, siekia pažeminti latvius, pakirsti pasitikėjimą ateitimi.

„Turbūt tokio penktosios kolonos vaizdo tikrai nepavyko sukurti, nes tam pasipriešino sąžiningi ir sąmoningi rusai“, – teigė V.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius