Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 20

Vytauto Kernagio sūnus Vytautas suka į politiką – jungiasi prie konservatorių

Vytautas Kernagis jaunesnysis suka į politiką – nusprendė jungtis prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos. V.Kernagis kol kas nelinkęs atskleisti planų dalyvauti rinkimuose, bet politinių ambicijų neslepia.
Vytautas Kernagis
Vytautas Kernagis / Mindaugo Mikulėno nuotr.

„TS-LKD yra ta partija, kuri atitinka mano požiūrį ir įsitikinimus.“ Taip sako V.Kernagis, pasiryžęs paragauti politiko duonos. Jo teigimu, pokyčiai TS-LKD – Gabrieliaus Landsbergio atėjimas, kitų jaunų žmonių įsijungimas į partijos veiklą – suviliojo ir jį. 

„Aš visą laiką buvau visuomeniškas, man labai rūpėjo šitie dalykai. Ir taip įvyko, kad mane pakvietė prisijungti prie tos naujai formuojamos komandos. Man tikrai įdomu, yra dalykų, kurie man rūpi ir kuriuos aš, manau, galėčiau imtis aktyviai judinti. Tarkim, vienas pagrindinių dalykų, kuris šiandien man labai aktualus, yra nacionalinis turinys. Tai yra tai, ką mes kuriame lietuviškai“, – apie savo pasiryžimą išbandyti politiką kalbėjo V.Kernagis.

Anot jau antrą kadenciją AGATA taryboje dirbančio V.Kernagio, jis daug dirba su jaunais, kūrybingais žmonėmis, tad neretai susiduria su tais, kurie kuria anglų kalba. „Mes, kaip tauta, turime tikrai daug potencialo, tereikia stumtelėjimo“, – kalbėjo būsimasis politikas.

Vienas pagrindinių dalykų, kuris šiandien man labai aktualus, yra nacionalinis turinys. Tai yra tai, ką mes kuriame lietuviškai, – kalbėjo V.Kernagis.

Pastaruoju metu V.Kernagio vardas siejamas su 2008 metais įkurtu Vytauto Kernagio fondu, kurio tikslas išsaugoti a.a. Vytauto Kernagio atminimą, užsiimti idėjų ir kūrybine sklaida bei padėti sergantiems onkologinėmis ligomis.

„Absoliučiai turiu, – paklaustas apie politines ambicijas sakė V.Kernagis. – Nedarau to tuščiai. Esu jau antroje AGATA taryboje, bandome nacionalinį turinį propaguoti, skatinti jaunimą ir t.t. Visą laiką toje erdvėje verdu. Galų gale, tai mano karta, tie žmonės, kurie galbūt dar buvo spaliukais ir pionieriais, bet tik pirmose klasėse ir juos suformavo jau Nepriklausoma Lietuva. Ir mūsų šeimoje tas pilietiškas požiūris visą laiką buvo, tėvas skelbė ir rodė pilietiškumą, jis yra pasąmonėje įskiepytas, todėl man natūralu, kad tai reikia daryti.“

G.Landsbergis TS-LKD partijos pirmininko pareigas pradėjo eiti gegužės pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius