-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15

Ypatingas policijos dėmesys – jaunų asmenų daromiems teisės pažeidimams užkardyti

Pastaruoju metu padažnėję eismo įvykiai, kuriuos sukelia jauni, nepatyrę vairuotojai, taip pat daugėjantys viešosios tvarkos pažeidimai viešosiose vietose, kuriuos padaro jauni asmenys, kelia nerimą ir susirūpinimą policijos pareigūnams, rašoma Policijos departamento išplatintame pranešime spaudai.
Iš pradžių niekas nepanoro vadovauti Vilniaus policijai, o po to kandidatų užderėjo kaip po lietaus.
Policija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Siekiant užkardyti jaunų asmenų daromus teisės pažeidimus policijos generalinis komisaras įpareigojo teritorinių policijos įstaigų vadovus užtikrinti, kad apylinkės inspektoriai išsiaiškintų visas prižiūrimoje teritorijoje esančias vietas ir laiką, kur su transporto priemonėmis mėgsta suvažiuoti jauni asmenys ir kur gali būti vartojami svaigalai. Numatyta nuolat naudoti neviešojo patruliavimo galimybes ir vaizdo įrašymo priemones, kad būtų nustatyti tam tikrose vietose besilankantys asmenys ir žinomos jų vairuojamos transporto priemonės. Policijos patruliai nuolat lankytųsi šiose vietose ir tikrintų jose besilankančius asmenis, o nustačius administracinius teisės pažeidimus, nusižengę asmenys būtų traukiami administracinėn atsakomybėn.

Eismo priežiūrą vykdantys pareigūnai įpareigoti tikrinti pakeistas (perdirbtas, papuoštas gamyklos gamintojo nenumatytomis apdailos detalėmis, išmargintas), išsiskiriančias (iš automobilio sklinda garsi muzika, triukšmingas keleivių elgesys) transporto priemones bei tų markių ir modelių transporto priemones, kuriomis dažniausiai daromi Kelių eismo taisyklių pažeidimai ir kurios dažniausiai patenka į eismo įvykius. Taip pat pareigūnai tikrins transporto priemones, kuriomis važiuoja jauni asmenys ar asmenų grupės, tų transporto priemonių vairuotojai vairuoja agresyviai ar yra kitų požymių, kad transporto priemonės vairavimo ypatumai gali būti pavojingi kitiems eismo dalyviams.

Policijos pareigūnai nedelsiant reaguos į informaciją apie asmenį, įtariamą vairuojant esant neblaiviam ar apsvaigusiam, vyks į įvykio vietą, o gavus informacijos apie agresyviai, chuliganiškai transporto priemones vairuojančius ar kitaip šiurkščiai Kelių eismo taisykles pažeidžiančius asmenis, imsis priemonių juos sulaikyti.

Atsižvelgus į nustatytas jaunimo susibūrimo vietas, policijos pareigūnai vykdys tikslines policijos priemonės, ypatingas dėmesys bus skiriamas kaimo vietovėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius