Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 23 /16:17

Z.Vaigauskas: „Rinkimai vyksta sklandžiai“

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas sako, kad sekmadienį vykstantys rinkimai kol kas vyksta sklandžiai, didesnių pažeidimų neužfiksuota.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Viskas vyksta labai sklandžiai. interneto ryšys veikia normaliai, aktyvumas neblogas, iš anksto balsavusiųjų yra mažiau nei paprastai, pavyzdžiui, kalėjimuose balsavo apie pusė rinkėjų. Pažeidimų iš esmės nebuvo, išskyrus, kad feisbuke buvo netikusi reklama, vakar vakare Aykščiuose rado stendą 25 metrai nuo balsavimo apylinkės. „Baltosios pirštinės“ viską labai stebi, kiek žinau, kol kas ir jie nieko neužfiksavo“, – BNS sakė Zenonas Vaigauskas.

Savanorių tinklo „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė sako, kad Seimo nario ir dviejų rajonų merų rinkimai sekmadienį vyksta ramiai, užfiksuoti tik smulkūs pažeidimai, kurie kartojasi visuose rinkimuose.

„Rinkimai labai ramūs, komisijų nariai skundžiasi, kad aktyvumas labai mažas, mažai rinkėjų ateina. Mūsų savanoriai pastebėjo tik labai smulkių pažeidimų, kurie kartojasi metai iš metų, – viena kita balsadėžė netvarkingai užantspauduota, kai kur balsavimo kabinos nevisiškai teisingai įrengtos. Visą savaitę stebėjome rinkimus ir matome tuos pačius pasikartojančius dalykus“, – BNS sakė M.Šaraitė.

Komisijos duomenimis, iki 15 val. balsavo apie 17 proc. rinkėjų, o iš anksto balsavo dar apie 6 proc. rinkimų teisę turinčių žmonių.

Anykščių-Panevėžio vienmandatėje apygardoje sekmadienį renkamas Seimo narys, Jonavos ir Šakių rajonuose – merai. Dėl Seimo nario mandato varžosi 11, dėl Jonavos rajono mero – 6, Šakių – 5 kandidatai.

Laisva vieta Seime atsirado mandato atsisakius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovei Gretai Kildišienei. Šakiuose meras renkamas vietoje „valstiečio“ Juozo Bertašiaus – jis atsistatydino, kai teismo buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu, o Jonavoje – vietoje ūkio ministru tapusio socialdemokrato Mindaugo Sinkevičiaus.

Balsavimo apylinkės šiose rinkimų apygardose bus atidarytos 7 val. ir jos veiks iki 20 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius