Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

„Žaismingos muzikos orkestras“ vėl kviečia šeimas

„Ieškau, kad būtu įdomu, įvairu, spalvinga ir žaisminga. Ieškau galimybių, kad pasirodytų kuo daugiau jaunųjų muzikantų,“ – sako dirigentas Mindaugas Piečaitis, trečią kartą diriguosiantis „Žaismingos muzikos orkestrui“.
Žaismingos muzikos orkestras ir vėl kviečia klausytojus.
Žaismingos muzikos orkestras ir vėl kviečia klausytojus. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Muzika Seimas

Penktadienį, 18 valandą su Klaipėdos kameriniu orkestru (meno vadovas – Mindaugas Bačkus) koncertuos gabiausi jaunieji solistai iš Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos, J. Kačinsko ir J. Karoso muzikos mokyklų.

Prieš metus Klaipėdos koncertų salėje pradėtas edukacinis ciklas „Žaismingas muzikos orkestras“ susijęs su jaunosios atlikėjų ir klausytojų kartos ugdymu bei Mindaugu Piečaičiu. Vis dažniau į Klaipėdą užsukantis dirigentas, kompozitorius, aranžuočių autorius, pedagogas puikiai sugeba rasti bendrą kalbą su jaunimu.

„Vienas svarbiausių dalykų tame – gebėjimas nepamiršti, jog visi buvome vaikai,“ – pripažįsta savo vaikų neturintis, tačiau su kitų atžalomis gražiai bendraujantis Mindaugas. „Turiu aplankyti draugus, nes jų vaikai manęs laukia.“

Nemažai savo energijos jis skiria jauniesiems talentams. Lietuvoje, pasak dirigento, „yra tiek meninio petencialo, reikia tik jį atskleisti, suteikti jaunimui papildomą motyvaciją gyvenime daryti gražius dalykus. Nors scenoje negalima leisti groti bet kam: ji yra šventa vieta. Pasirodymą joje reikia nusipelnyti.“

Išklausęs daugiau nei trisdešimt jaunųjų atlikėjų M. Piečaitis šio koncerto solistais pasirinko J. Kačinsko muzikos mokyklos moksleivius Taisiją Kuščenko, Klimentą Jeremčiuk (fortepijonas, mokytoja Tamara Žagarienė), J. Karoso muzikos mokyklos moksleivį Titą Petrušką (saksofonas, mokytojas Audrius Laurynas) ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos moksleivį Andrių Rekašių (mušamieji, mokytojas Bronislovas Montvydas).

„Tai labai artistiški, gabūs, muzikalūs vaikai. Jaučiu, jog tikslingai dirbant jų laukia dideli pasiekimai. Tikiu, kad šis pasirodymas su „Žaismingos muzikos orkestru“ jiems ilgai liks atmintyje.“

Koncerto programoje skambės Sergejaus Prokofjevo Preliudas fortepijonui ir orkestrui (Rimanto Giedraičio aranžuotė), Ney Rosauro Koncerto marimbai ir orkestrui IV-oji dalis,  Henry Mancini “Pink Panther” (M. Piečaičio aranžuota saksofonui ir orkestrui),  Leroy Andersono “The Walzing Cat” ir kiti kūriniai. Na, o atliekant smagųjį George’o Gershwino “Clap Your Hands” naujametinį Mindaugų (t.y. meno vadovo ir dirigento) duetą šįkart pakeis jaunieji pianistai Taisija ir Klimentas.

Koncertas - penktadienį, 18 val. Koncertų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius