Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

„Žalgirio“ arena alsuoja didybe ir prabanga

„Viską išsivalom ir jau galim žaist“, – į Kauną atvykusiems „FIBA-Europe“ atstovams aprodęs areną, žurnalistus su šypsena pasitiko artėjančio Europos krepšinio čempionato Organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.
Arenoje
Arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš kurį laiką viešojoje erdvėje pasigirdę būgštavimai, jog pramogų ir sporto rūmų statybos darbai vyksta pernelyg lėtai, išgaruoja vos įžengus į milžiniško pastato vidų. Dar praėjusių metų pabaigoje arenos viduje dirbę su suvirinimo įranga ir sunkiasvoriais keltuvais, dabar statybininkai atlieka vidaus apdailos darbus ir netgi darbuojasi su dulkių siurbliais.

Itin iškalbingą vaizdą galima išvysti užėjus į būsimą namų komandos rūbinę, kurioje krepšininkai galės jaustis it karaliai. Daugiau nei 300 kv. m ploto patalpoje, be drabužių spintelių, atskirų kabinetų treneriams bei masažuotojams, dušų bei tualetų, jau įrengta milžiniška jacuzzi vonia ir garinė pirtis.

Iš namų komandos rūbinės vedančiais laipteliais galima tiesiai nusileisti į jau baigtą treniruočių aikštę. Tuo tarpu kelis kartus mažesnė svečių komandos rūbinė įrengta kur kas kukliau.

Statybininkai dirba su muzika

Pasukus pačio arenos vidurio link, dėmesį atkreipia iš palubėje pakabintų garso kolonėlių skambanti muzika. Pasak statybininkų, čia ji skamba visuomet: „Taip dirbti žymiai smagiau.“

Tribūnose jau pritvirtintos kėdės kol kas nuo dulkių saugomos po polietileno plėvele. Kai arenos vidus bus išvaduotas nuo kalnų dulkių, ant grindinio bus paklotas ir jau Nemuno salą pasiekęs parketas.

Nerimą kelia aplinka

Prieš kurį laiką pro Lietuvos žiniasklaidą nuvilnijusios kalbos apie vėluojančias arenos statybas neprasprūdo pro budrias „FIBA-Europe“ vadovų akis. Sunerimę dėl situacijos Nemuno saloje, Europos krepšinio vadovai į Kauną skubiai atsiuntė tikrintojus.

„Mes skaitome laikraščius ir girdime, kas vyksta. Dėl to ir esame čia. Po vizito arenoje aš galiu pasakyti, kad esu patenkinta tuo, ką pamačiau. Palyginus su tuo, ką matėme pastarąjį kartą, dabar išvydome daug pasikeitimų. Matosi, kad viskas juda teigiama linkme. Tiesa, labai norisi matyti sparčiau vykstančius aplinkos tvarkymo darbus“, – tvirtino „FIBA-Europe“ renginių vadovė Monika Puchner.

Ragina nepolitikuoti

Vasaros pabaigoje prasidėsiančio Europos vyrų krepšinio čempionato Organizacinio komiteto vadovas M.Špokas, bendraudamas tiek „FIBA-Europe“ delegatais, tiek ir su žurnalistais, demonstravo visišką ramybę.

„Dėl varžybinės arenos dalies mes neturime jokių abejonių, jog ji bus baigta laiku. Norisi, kad aplinka būtų greičiau sutvarkyta. Tada ir miestiečiams būtų ramiau stebėti areną. Nes tai, ką matome viduje, labai skiriasi nuo vaizdo išorėje, – tvirtino vienas čempionato organizatorių. – Mums labai norėtųsi, kad nebūtų tokio politikavimo. Savivaldybių tarybų rinkimai, po kurių visuose miestuose pasikeitė valdžia, mums nebuvo į naudą. Matėme, kad dėmesys buvo koncentruojamas į rinkimų kampanijas. Dabar viskas grįžta į savas vėžes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius