Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15

„Žalgirio“ arenos duris atrakins magijos pasaulio personažai

Paskelbta jau galutinė Kauno arenos atidarymo šventės data: rugpjūčio 18-oji. Įspūdingą, lietuvių tautos mitologijos motyvų kupiną renginį vainikuos Lietuvos ir Ispanijos vyrų krepšinio ekipų draugiškos rungtynės.
Įmesti kamuolį į arenos krepšį pabandė ir Arvydas Sabonis.
Įmesti kamuolį į arenos krepšį pabandė ir Arvydas Sabonis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienį, liepos 15 dieną, spaudos konferencijoje Kauno miesto savivaldybės salėje buvo pristatyti „Žalgirio“ sporto ir pramogų arenos atidarymo šventės renginiai.

Atidarymo šventės data – rugpjūčio 18 d. Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis pabrėžė, jog dažnai painiojamos arenos statybos darbų užbaigimo ir oficialaus atidarymo datos.

„Valstybinei statybų komisijai arena buvo priduota liepos 30 dieną. Liko nedideli arenos gerbūvio darbai, baigiama tvarkyti dokumentacija“ – sakė meras R.Mikaitis.

Generalinis arenos statybos rangovas, „Vėtrūnos“ generalinis direktorius Rolandas Baškys paaiškino, jog liko nedaug darbų: sumontuoti turėklus, pareguliuoti vėdinimo sistemą pagal koncesininko, Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) reikalavimus.

R.Baškys patikino, kad arenos atidarymo šventės metu žiūrovams stovėti nereikės, su kėdžių gamintojais atsiskaityta.

15min.lt šią savaitę rašė, kad buvo iškilę problemų tarp kėdes pagaminusių amerikiečių kompanijos atstovų „Virklund sport“ ir „Vėtrūnos“ dėl atsiskaitymo ir darbų aktavimo. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Šventinės programos siužeto ašimi bus mitologiniai motyvai. Į magijos pasaulį bus žvelgiama mažo berniuko akimis, aplink kurį suksis iš šokėjų grupių suraitytas žaltys ir kitos mitologinės būtybės. Berniukas semsis galių iš šių būtybių, augs ir stiprės.

Kauno simfoninis choras atliks oratoriją apie krepšinį, pakviesti dainuoti solistai Asmik Grigorian ir Edgaras Montvydas.

Renginio garbės svečiais pakviesti prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Andrius Kubilius, krepšinio legenda Arvydas Sabonis, ŪBIG prezidentas Vladimiras Romanovas, architektas Eugenijus Miliūnas.

Lietuvos krepšinio patriarchas, buvęs treneris Vladas Garastas kritikavo žurnalistus, jo nuomone, pernelyg susirūpinusius dėl arenos atidarymo šventės atidėliojimo. Anksčiau atidarymo diena buvo numatyta liepos 6 d., vėliau rugpjūčio 3 d., dabar renginys numatomas rugpjūčio 18 dieną.

„Nėra ko skubėti. Labai gerai, kad arenos atidarymo renginys sutampa su Lietuvos ir Ispanijos krepšininkų draugiškomis rungtynėmis. Man tik dėl vieno neramu, kad mūsų sportininkų neištiktų nesėkmė. Reikia, kad jie laimėtų“, – kalbėjo V.Garastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius