Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 06

„Zaporožietis“ – mano!

Kai tik „Facebook‘e“ sužinojau, kad į šį turgų atvažiuos specialus „Zaporožietis“ užsimojau žūtbūt jį nusipirkti. Aš – visokių keistenybių mėgėjas – jau seniai apie tokį svajojau, o čia tokia proga pasitaikė. Ir dar su lagaminu ant stogo bagažinės...
Štai – mano naujasis pirkinys!
Štai – mano naujasis pirkinys! / „Bagažinių turgaus“ nuotr.

Suradau jį nesunkiai. Sunkiau buvo įtikinti renginio organizatorius, kad parduotų, juk tai Bagažinių turgaus simbolis! Bet aš nenusileidau ir mes susitarėme: zaporožietis – mano, bet kiekvieną mėnesį čia turėsiu atvažiuoti su savo naujuoju pirkiniu.

Patenkintas sandoriu skubėjau papasakoti apie tai savo naujajai pažįstamai, o čia, pasirodo, veiksmas irgi vyksta.

Noriu Mamontovo gitaros

Patenkintas sandoriu skubėjau papasakoti apie tai savo naujajai pažįstamai, o čia, pasirodo, veiksmas irgi vyksta. Kol manęs nebuvo, ji spėjo parduoti krepšinio kamuolį ir vos spėjo atsakinėti į klausimus kiek kainuoja gitara. Bet kadangi nebuvau nusiteikęs jos atiduoti už labai jau simbolinę kainą, taip ir nepardaviau. Kaip jau rašiau „Facebook‘e“ nusprendžiau ją apskritai patausoti ir palaukti. Jei koks Mamontovas ar Mikutavčius šiame turguje pasirodys – gal sutiktų mainyti į savo ir dar autografo paprašyčiau...

Mano kaimynė pasirodė beesanti puiki pašnekovė, tad bendraudami su pirkėjais ir diskutuodami įvairiais aktualiais klausimais nepastebėjome, kaip laikas persirito popiet. Čia turguje šurmulį kaip tik sukėlė atvykusi dainininkė Daina Bilevičiūtė, atsivežusi kalną savo rankinių. Mano kaimynė taip pat susigundė įsigyti vieną, o tuo tarpu aš turėjau progą atsilyginti už paslaugą ir prižiūrėti jos mašiniuką ir prekes.

Per tą laiką, kol jos nebuvo, nusižiūrėjau tarp jos daiktų IQ testų knygą ir dar porą jos rankų darbo smulkmenų. Knygą iškeičiau į savo puodelį su katinu, o už rankdarbius vos įkalbėjau paimti pinigus norėjo – norėjo padovanoti...

Metallica“ – už 1 litą!

Tada suskubau pasivaikščioti po turgų, kad spėčiau dar ką nors įdomaus įsigyti. Beveik visi prekiaujantieji turėjo knygų, puodelių, servizų ir kitokių stalo įrankių. Nemaža dalis atsivežė drabužių, avalynės. Buvo galima ir naudotų mobiliųjų telefonų, ir netgi dviračių įsigyti. Atkreipė dėmesį vienos moteriškės parduodamas „tarybinis“ raudonas telefono aparatas.

Optimizmo jai nestinga, jei nori parduoti tokį daiktą už tiek, kiek kainuoja naujas telefono aparatas... Kam tokio reiks? Na nebent kokiam visiškam keistuoliui. Arba sendaikčių kolekcionieriui, kuris po keliasdešimties metų tikėsis jį brangiau parduoti...

Bet labiausiai mane sudomino senos plokštelės ir kompaktiniai diskai. Įsigijau „Metallicos“ albumą, kurį kažkur prieš keletą metų buvau pradanginęs! Už litą! Šį šeštadienį būtinai reikės paieškoti daugiau tokių perliukų.

Puikiausi žmonės pasaulyje!

Dar vienas dalykas, kuris labai patiko bevaikštant po turgų – tai žmonių gera nuotaika ir geranoriškumas. Su kiekvienu galima papokštauti, smagiai pasiderėti, išgirsti kiekvieno daikto istoriją ar netgi šiaip, apie gyvenimą pasikalbėti.

Tiesą sakant tiek daug puikių žmonių vienoje vietoje jau seniai buvau regėjęs. Ir ne aš vienas tai pastebėjau. Daugelis žmonių, atėjusių pasižvalgyti gailėjosi, kad patys šį kartą nieko neatsivežė ir žadėjo tai būtinai padaryti kitą kartą.

Sugrįžęs iš kelionės po turgų, padėkojau kaimynei už daiktų priežiūrą ir čia pat sulaukiau iš jos pasiūlymo padėti išmokti groti gitara. Tad, kaip turbūt jau supratote, ne tik noras gauti Mikutavičiaus ar Mamontovo parašą paskatino mane pasilaikyti gitarą.

Su kaimyne gražiai atsisveikinome, pažadėjome vienas kitam, kad greitu metu susitiksime. Ir tik bevažiuodamas namo supratau, kad nežinosiu kaip su ja susisiekti, nes nepasiėmiau jokio kontakto... Net vardo nepaklausiau... Ir kodėl man taip visada atsitinka?!

Tad priežasčių, kodėl mano „zapukas“ jau stovi kieme prikrautas daiktų – daugiau negu reikia. Šeštadienį iš pat ryto riedėsiu prekybos miestelin „Urmas“ ieškoti savo žaviosios kaimynės, parduoti nereikalingų daiktų ir gerai praleisti laiką su pačiais puikiausiais žmonėmis pasaulyje!

Laikas: antrasis Bagažinių turgus vyks gegužės 8 d., šeštadienį, nuo 8 val.
Vieta: automobilių aikštelė, esanti prekybos miestelyje „Urmas“, prie Rytinės galerijos. Įvažiavimas: iš Taikos prospekto, per Garažų gatvę.
Už prekybos vietą mokėti nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius