-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 10 /13:51

Žemės ūkio ministerijos teisininkai aiškinsis dėl konkurso, kurį laimėjo Vitalijos Vonžutaitės vyras

Žemės ūkio ministerijos teisininkai aiškinsis, ar Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovo konkursas vyko skaidriai. Tyrimas bus atliekamas po to, kai konkursą laimėjo Seimo narės „darbietės“ Vitalijos Vonžutaitės vyras Sergejus Fedotovas, o premjeras pareiškė, kad dėl konkurso reikėtų pradėti tyrimą.
Vitalija Vonžutaitė
Vitalija Vonžutaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žemės ūkio ministro patarėja Jolanta Butkevičienė BNS sakė, kad ketvirtadienį ministras pavedė ministerijos Teisės departamentui išsiaiškinti dėl konkurso organizavimo aplinkybių.

„Ministras pavedė į konkurso organizavimą pasižiūrėti iš teisinės pusės“, – BNS sakė J.Butkevičienė.

Ministerija kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad ši išsiaiškintų S.Fedotovo tinkamumą tarnybai

Be to, pasak jos, ministerija kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad ši išsiaiškintų S.Fedotovo tinkamumą tarnybai: „Tai rutininis kreipimasis, kurį numato įstatymai.“

J.Butkevičienė teigė, kad S.Fedotovas dalį egzaminų laikė Valstybės tarnybos departamente. Pasak jos, ši institucija sumažino konkurso reikalavimus dalyviams nuo dviejų – 5 metų vadovavimo patirties ir 5 metų patirties žemės ūkio srityje – iki vieno – 3 metų vadovavimo patirties.

„Sąlygas iki 3 metų Valstybės tarnybos departamentas sumažino. Dalį egzaminų jis taip pat laikė departamente, iš tiesų balai buvo labai aukšti“, – BNS sakė J.Butkevičienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį Žinių radijui sakė, kad dėl konkurso reikėtų pradėti tyrimą ir išsiaiškinti, ar konkursas vyko teisėtai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Fedotovas (kairėje) ir Vladimiras Romanovas Škotijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Fedotovas (kairėje) ir Vladimiras Romanovas Škotijoje

Žemės ūkio viceministrė Živilė Pinskuvienė portalui delfi.lt sakė nežinojusi, kad konkurso laimėtojas – V.Vonžutaitės vyras. Viceministrė sakė, kad anksčiau atkritę konkurso dalyviai neatitiko reikalavimų, vienas jų neatvyko.

S.Fedotovas iki pernai vasario buvo žlugusio Ūkio banko didžiausio akcininko Vladimiro Romanovo kontroliuojamos Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdybos narys. Jis taip pat dirbo „Kauno Žalgirio rėmėjo“ valdyboje, buvo V.Romanovo valdyto futbolo klubo „Hearts FC“ direktorius.

2005 metais S.Fedotovas priklausė ir Ūkio banko valdybai.

Papildyta 13.51 val. V.Jukna: nebuvo jokios protekcijos

Darbo partijos deleguotas žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna tvirtina, jog Seimo narės „darbietės“ Vitalijos Vonžutaitės vyras Sergejus Fedotovas Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovu tapo be protekcijų, bet tyrimas bus atliktas.

Faktą, jog ministerijai pavaldžios institucijos vadovo konkursą laimėjo bendrapartietės sutuoktinis, ministras tvirtino sužinojęs tik iš žiniasklaidos.

„Kad čia kažkokios sąsajos su V.Vonžutaite yra, aš sužinojau tik vakar perskaitęs žiniasklaidoj, kadangi visiškai skirtinga pavardė ir būtų sunku tai nuspėti. Sužinojęs tai, pavedžiau teisės departamentui, kad paruoštų visą informaciją susistemintą apie konkursą, kreipėmės procedūrine tvarka į specialiąsias tarnybas“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V.Jukna.

Konkurso sąlygas ministras tvirtino jau peržiūrėjęs ir šios jam abejonių nesukėlė. „Konkurso sąlygas aš peržiūrėjau dar kartą šiandien, tai numatyti pakankamai reikalavimai platūs – socialiniai mokslai, biomedicinos mokslų sritis, stažas vadovavimo treji metai, kaip ir rekomenduojama 2002 metų Vyriausybės nutarime. Aš kaip minėjau, šiai dienai mano turimais duomenimis, nebuvo jokios protekcijos, bet pavedžiau teisės departamentui susisteminti visą medžiagą chronologine tvarka, jei matysim, kad reikia, bus sudaryta grupė ištirti konkurso eigai“, – kalbėjo ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius