Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 28

Žemės ūkio parodoje „Ką pasėsi... “ – Lietuvos ir užsienio bendrovės, amatininkai ir pardavėjai

Aleksandro Stulginskio universitete kovo 29-31 d., 9 – 17 val. vyksianti Tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi... 2012“ septynioliktoji pavasarinė ir iš viso – trisdešimtoji ketvirtoji paroda rengiama Universitete. „Ką pasėsi....“ laikoma didžiausia iš visų parodų rengiamų Lietuvoje.
Vyksta pasiruošimas parodai „Ką pasėsi... 2012“
Vyksta pasiruošimas parodai „Ką pasėsi... 2012“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iškilmingas parodos atidarymas vyks kovo 29 d. 10.00 val. paviljono iškilmių aikštelėje. 15 val. paviljono iškilmių aikštelėje vyks parodos laureatų apdovanojimo ceremonija.

„Ką pasėsi... 2012“ dalyvaus 260 firmų, įstaigų, organizacijų ir apie 350 smulkiųjų gamintojų bei pardavėjų. 16 dalyvių atvyks iš užsienio (Lenkijos, Vokietijos, Latvijos, Švedijos). Apie 10 proc. dalyvių – nauji. Didelis susidomėjimas paroda „Ką pasėsi... 2012“ jaučiamas ir iš lankytojų, atvykstančių iš kaimyninių šalių – Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos bei Latvijos.

Kaip ir kasmet, gausiausia parodoje žemės ūkio technikos ekspozicija. Jos reikmėms yra skirta 30,2 tūkst. kv. m plotas. Deja, dalis šio segmento įmonių, vėliau pateikusių paraiškas dalyvauti parodoje, dėl ekspozicinio ploto stokos, į ją nepateko.

Pirmą kartą parodoje bus galima pamatyti kaip veikia žemės ūkio technikos nuotolinio valdymo sistemos – vyks „John Deere“ traktoriaus su integruotomis automatinio valdymo ir JDLink telematikos sistemomis demonstracija.

Naujausias technologijas pristatys fermų įrangą ir produktus gyvulininkystei siūlančios firmos. Gausios bus vandentvarkos ir šilumos ūkio įrangos, trąšų ir augalų apsaugos priemonių, daržininkystės sodininkystės ir gėlininkystės ekspozicijos.

Dar viena parodos naujiena – kovo 30-31 d. ASU centrinių rūmų iškilmių salėje vyksianti sueiga „Būk sveikas!“. Čia bus skaitomos paskaitos propaguojančios sveikatos puoselėjimą, vyks diskusijos, bus demonstruojamos ir parduodamos įvairios sveikatos stiprinimo priemonės. Renginyje dalyvaus žymiausi šalies žolininkai, pirtininkai, sveikos gyvensenos ir mitybos žinovai, kurie supažindins su gyvąja lietuvių tautos sveikatos stiprinimo tradicija ir dabartiniais jos laimėjimais.

Kaip ir kasmet parodos lankytojų laukia ypač gausi šviečiamoji programa. Dvidešimt septyni seminarai pačiomis įvairiausiomis žemės ūkio aktualijomis turėtų sulaukti parodos lankytojų ir dalyvių dėmesio.

Parodos paviljone įsikūrusioje Aleksandro Stulginskio universiteto ekspozicijoje bus ypač laukiamas jaunimas norintis studijuoti šiame ilgametes tradicijas turinčiame universitete.

Parodos lauko scenoje vyks nuotaikingi koncertai. Aplink sceną išdėstytame maitinimo komplekse bus galima ne tik sočiai ir skaniai pavalgyti, bet ir įsigyti maisto produktų iš pačių jų gamintojų.

Parodos medaliais ir diplomais buv apdovanojami:

Traktorius John Deere 7280R  (UAB „DOJUS agro”)
Traktorius New Holland T8.390 (AB „Lytagra“)
Priekyje pakabinama žoliapjovė SM 310 FZ-KC (UAB „East West Agro“)
Javų ir rapsų auginimo technologijos (AB „Linas agro“)
Traktorius Massey Ferguson 7600 (UAB „Konekesko Lietuva“)
Augalininkystės ūkio valdymo programa (VšĮ Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba)
Traktorius Fendt 724 Vario (UAB „Ivabaltė”)
Traktorius KIOTI DX9010 (UAB „Galuotas“)
Skystos organinės kilmės trąšos su mikroelementais „Bioplant flora“ (UAB „Pruszynski ir partneriai“)
Biologinis preparatas AZOFIT (SIA Bioenergy)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius