-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 08

Žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas kreipėsi į prokurorus dėl šmeižto

Pusės milijono kyšio reikalavimu apkaltintas žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo valstybės tarnautojui ir šmeižto.
Rytis Šatkauskas ir Gintaras Furmanavičius
Rytis Šatkauskas (kairėje). / Aliaus Koroliovo nuotr.

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) išplatintame pranešime teigiama, kad institucija prašo žiniasklaidos ir verslo atstovų teisėsaugai pateikti visą turimą medžiagą apie TV3 laidos „Savaitės komentarai“ reportaže minimus faktus.

Konservatorių Vyriausybės laikais ŽŪM  paskelbtą kaimo plėtros ir žuvininkystės viešinimo konkursą laimėjo trijų įmonių konsorciumas.

Savaitgalį TV3 laida „Savaitės komentarai“ pranešė, kad pasikeitus valdžiai, konsorciumo atstovai esą sulaukė raginimų dalintis gautais pinigais. Vos pradėjęs dirbti Darbo partijos deleguotas žemės ūkio viceministras R.Šatkauskas verslininkų, pasirašiusių 10 mln. Lt vertės sutartį, esą paprašė 500 tūkst. Lt.

Verslininkai televizijai pateikė įrašą, kuriame tarpininko – Gintaru Kaminsku vadinamo asmens – klausia, kam duoti pinigus – jam ar viceministrui. Pašnekovas nurodęs, kad „geriausia būtų perduoti pačiam Ryčiui į rankas, jis pasakytų, kur padėti“. Konsorciumo atstovai neabejoja, kad kyšio prašė R.Šatkauskas.

Jis 15min.lt pirmadienį aiškino, kad ŽŪM viešinimo konkurso laimėtojai spaudžia ministeriją pratęsti sutartį, kuriai daug pastabų yra pateikusi Valstybės kontrolė (VK). Viceministras aiškina, kad dėl to buvo apkaltintas kyšininkavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius