-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 28

Žemės valandą šviesos išjungimo akcijoje aktyviausiai dalyvavo Druskininkai

Šeštadienio vakarą akcijoje, kuria raginta valandai išjungti šviesas, iš Lietuvos miestų aktyviausiai dalyvavo Druskininkai, teigia organizatoriai.
„Žemės valandos“ akcija Vilniuje
„Žemės valandos“ akcija Vilniuje / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Startas Druskininkų užgesinimui buvo duotas prie M.K.Čiurlionio paminklo. Druskininkiečiai su Žemės valandos ambasadoriumi Lietuvoje kadenciją baigusiu prezidentu Valdu Adamkumi, miesto meru Ričardu Malinausku paspaudė simbolinį elektros jungiklį.

Anot organizatorių, žemės atokvėpiui skirtą valandą Druskininkuose tamsoje skendėjo miesto bažnyčia ir cerkvė, Vilniaus alėja, savivaldybės pastatas, M.K.Čiurliono paminklas bei prie jo esantis sveikatingumo ir poilsio kompleksas „Grand SPA Lietuva“, kiti svarbiausi miesto pastatai, viešbučiai ir sanatorijos, parduotuvės, mokyklos.

Prie šios akcijos prisidėjo ir kiti šalies miestai: vilniečiai simbolines žvakes degė Rotušės aikštėje, klaipėdiečiai – Atgimimo aikštėje.

„Džiugu, kad druskininkiečiai labai palankiai sutiko šią akciją. Manau, kad iš Druskininkų ši pasaulinė iniciatyva pasklis po visą Lietuvą ir kitais metais žmonės jau visoje šalyje valandai išjungs šviesas: jos užges nuo šiaurės iki pietų, nuo rytų iki vakarų“, – organizatorių pranešime spaudai cituojamas V. Adamkus.

Tam, kad atkreiptų pasaulio dėmesį į vis didesnį susirūpinimą keliančią klimato kaitą ir paskatintų planetos gyventojus atsakingiau vartoti Žemės resursus, kovo šeštadienio vakarą šviesos buvo išjungtos 3482 pasaulio miestuose 125–iose šalyse.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius