Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 07 18

Žemųjų Šančių atgimimo teks palaukti

A.Juozapavičiaus prospekto atnaujinimo iš pagrindų pradžia vėl nukeliama mėnesiui. Vargiai judintis į priekį projektas gali stabdyti ir Panemunės tilto statybos darbus.
A.Juozapvičiaus prospekto atnaujinimo darbai nuolat atidėliojami.
A.Juozapavičiaus prospekto atnaujinimo darbai nuolat atidėliojami. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Šančiai

Kauno miesto savivaldybė nusprendė A.Juozapavičiaus prospekto esminio atnaujinimo darbus pradėti rugpjūtį, nors tai daryti buvo žadama birželį arba liepą.

Rugpjūčio 8 d. turėtų prasidėti paruošiamieji darbai, o rugpjūčio 16 d. jau pradės burgzti technika.

Oficiali priežastis, dėl kurios atidėta darbų pradžia, – rekonstrukcijos konkursą laimėjusi įmonė „Kauno tiltai“ delsė aiškindamasi, ar yra užtikrinti darbų apmokėjimo šaltiniai.

Žadėjo aukso kalnus

A.Juozapavičiaus prospektui atnaujinti skirta apie 42,8 mln. Lt. Nuo projekto vystymo pradžios jis pabrango daugiau kaip 2 mln. Lt, nes padidėjo degalų kainos.  

„15min“ ne kartą rašė apie vėluojantį A.Juozapavičiaus prospekto remontą, sudūlėjusią asfalto dangą. Duobės prospekte nuolat užlopomos, bet ir vėl greitai atsiveria.

Iš esmės atnaujinti A.Juozapavičiaus prospektą buvo nutarta jau beveik prieš 10 metų.

Anuomet Kauno valdininkai ir politikai iškilmingai postringavo, kad atnaujinus prospektą „proletarinis“ Žemųjų Šančių gyvenamasis rajonas taps miesto centrui prilygstančia urbanistine erdve.

Čia planuota statyti modernių gyvenamųjų namų kvartalus, vystyti pramogų verslą ir turizmą, įsisavinti buvusių kareivinių kompleksą.

Projektas apmirė

Bet planai ilgą laiką liko popieriuje, pasigirdo įtarimų, jog projektas atsidūrė pasipelnyti sumaniusių asmenų įtakoje.

2009 m. tuometis Kauno miesto savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Vilius Knokneris pareikalavo keisti projektą ar apskritai skelbti naują konkursą. Jis nurodė, kad darbų projekto schemoje įvelta klaida: nurodyta,  kad prospektas bus 12 metrų pločio, o turėtų būti 14 metrų pločio.

A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija buvo užmiršta, projektą imta smarkiau judinti, kai valdžią mieste perėmė dabartinė koalicija. Tačiau imtis darbų iš peties kol kas nepavyksta, o vėluojanti prospekto rekonstrukcija trikdo ir Panemunės tilto perstatymo planus.

A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukciją manoma kompleksiškai sieti su Panemunės tilto statyba.

Jiesios tilto reikšmė

Praėjusią savaitę Kauno miesto mero Rimanto Mikaičio kabinete susirinkę specialistai ir valdininkai tarėsi, kaip išjudinti avarinės būklės tilto rekonstrukciją. Numatyta iš Susisiekimo ministerijos prašyti paramos darbų pradžiai.

Planuojama, kad gavus finansavimą, paruošiamieji darbai bus pradėti jau rudenį, jų vertė sieks iki 3 mln. litų. Taip pat šiame etape bus pastatytas laikinas pontoninis tiltas. Pagal preliminarų projektą, savivaldybė galėtų dengti iki 30 proc. darbų kainos.

Bet iškyla kita problema: Panemunės tiltą rekonstruoti bus galima tik tada, kai baigsis užsitęsęs Jiesios tilto remontas: būtent atnaujinto Jiesios tilto link iš Panemunės bus nukreipti transporto srautai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius