Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 15

Žiemą – ekstremalios vairavimo pamokos

Žiemą instruktoriai vairavimo sąlygas Klaipėdoje vadina ekstremaliomis, nors iš kitos pusės, anot jų, prastos oro sąlygos – gera pamoka būsimiems vairuotojams.
Vairavimo instruktoriai teigia, kad mokiniai žiemos sąlygomis išmoksta geriau valdyti automobilį.
Vairavimo instruktoriai teigia, kad mokiniai žiemos sąlygomis išmoksta geriau valdyti automobilį. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

„Geras aspektas tas, kad žmogus turi galimybę važinėtis esant tokioms oro sąlygoms, taip jis išmoks atsargiau vairuoti bei egzamino metu gal ne taip skubės. Kita vertus, tai galima pavadinti ir pavojingu bei ekstremaliu vairavimu“, – teigė „Respublikos“ vairavimo mokyklos direktorius Kęstutis Videikis.

Anot jo, keliai uostamiestyje ne visada yra tinkamai nuvalyti, slidūs, nesimato juostų, todėl vairuoti dar tik besimokantys žmonės priversti būti budresni. Instruktoriai pripažįsta, kad mokyti vairuoti tokiomis sąlygomis sudėtinga ir pavojinga. „Tačiau ir egzaminatoriai priima palankesnius sprendimus mokinių atžvilgiu. Esant blogoms sąlygoms, mokinys gali ilgiau spręsti, manevruoti, tada labiau vertinamas yra saugumas“, – teigė K.Videikis.

Pašnekovo teigimu, bendrai mokinius galima skirstyti į du tipus: vieni labai skuba, yra greiti, tad jiems sunkiau važinėtis žiemos sąlygomis. Kiti priešingai – yra lėtesni, ilgiau ir atsargiau vertina situacijas ir jiems lengviau išlaikyti vairavimo egzaminą.

Šaltuoju metų periodu mokantis valdyti automobilį pasitaiko incidentų. Kartais aikštelėse specialiai bandoma paslysti, kad mokinys žinotų kaip valdyti automobilį esant ekstremalioms sąlygoms keliuose.

Klaipėdos vairavimo mokyklos „Linaudrė“ vadovo-instruktoriaus Broniaus Zikaro teigimu, slidesni keliai išmoko būsimuosius vairuotojus geriau orientuotis. O daugiausia problemų kelia tai, kad nesimato juostos ir keliai dėl sniego yra susiaurėję.

„Vengiame važinėtis po centrą, kad be reikalo nesusidarytų spūstys keliuose. Sudėtingiausia yra važiuoti Šilutės plento ir Baltijos prospekto žiedine sankryža“, – minėjo B.Zikaras.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius