-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 09

Žodį dėl skandalingo KIA automobilių pirkimo tarė Aukščiausiasis Teismas

Verdiktas: Lietuvos apeliacinis teismas nepagrįstai sustabdė Teisingumo ministerijos konkurso automobiliams pirkti bylą.
Teisingumo ministerija
Teisingumo ministerija. / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Apeliacinis teismas nepagrįstai sustabdė Teisingumo ministerijos (TM) rengto viešojo konkurso automobiliams pirkti bylą. Taip trečiadienį nusprendė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

Remiantis LAT nutartimi, apeliacinės instancijos teismas privalės nagrinėti prokuratūros apeliacinį skundą dėl konkurso.

Ši LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama, praneša BNS.

Nerado ryšio tarp bylų

LAT, rašytinio proceso tvarka išnagrinėjęs Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro skundą, nusprendė, kad Apeliacinio teismo balandžio pabaigoje išsakyti argumentai nepatvirtina, kad tarp dviejų bylų: minėtosios civilinės dėl konkurso sąlygų, ir baudžiamosios, kurioje buvęs TM sekretorius Dainius Narkevičius ir jo buvęs kolega Aleksandras Kapitanovas kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba, o bendrovės „KIA auto“ direktorius Gintaras Kaukėnas – jų sukurstymu, yra tiesioginis ryšys.

Prašymą sustabdyti bylos nagrinėjimą balandžio pabaigoje pateikė D.Narkevičius, nes jo atžvilgiu tuo metu buvo nagrinėjama baudžiamoji byla Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme. AT jo prašymą patenkino.

Būtent šią nutartį LAT ir apskundė prokurorai. Gruodžio pabaigoje Vilniaus apygardos teismas pripažino, kad rengtos konkurso sąlygos neatitinka įstatymų, o pirkti automobiliai turi būti grąžinti tiekėjams.

Neįrodė to, ką inkriminavo

Buvęs TM sekretorius D.Narkevičius, A.Kapitanovas ir G.Kaukėnas gegužės pabaigoje apylinkės teismo buvo išteisinti.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas tada nusprendė, kad buvo neįrodyta, jog jie padarė prokurorų inkriminuojamas veikas.

Prokuroras Linas Kuprusevičius D.Narkevičiui siūlė neleisti dirbti valstybės tarnyboje 4 metus, A.Kapitanovui – 3 metus, o bendrovės „KIA auto“ direktoriui G.Kaukėnui skirti 9 mėnesių nelaisvės bausmę atidedant ją vieneriems metams.

Pernai rugsėjo pradžioje pradėtoje nagrinėti byloje prokuroras TM sekretorių kaltino organizavus automobilių pirkimo konkursą siekiant asmeninės turtinės naudos – esą ministerijai už maždaug 150 tūkst. litų įsigijus tris automobilius Kia Ceed, bendrovė „KIA auto“ D.Narkevičiui suteikė 10 tūkst. litų nuolaidą nuosavam automobiliui įsigyti.

Ši byla vis dar nagrinėjama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius