Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18 /15:13

„Zuoko taksi“ ant dviračių tako pastatęs vairuotojas neteko darbo

Gedimino prospekte ant dviračių tako automobilį, vadinamą sostinės mero Artūro Zuoko taksi, palikęs vairuotojas prarado darbą. Pats meras nesiėmė vertinti, ar tai nėra per griežta sankcija, nors neatmetė, kad vairuotojas „dar galės pasitaisyti“.
Už pažeidimą vairuotojas neteko darbo.
Už pažeidimą vairuotojas neteko darbo. / 15min.lt skaitytojo K.Makricko nuotr
Temos: 1 Artūras Zuokas

Portalo Ikrauk.lt reporterių užfiksuotas pažeidimas sukėlė tikrą nepasitenkinimo bangą. Vos prieš kelias savaites visame pasaulyje žaibiškai išpopuliarėjo vaizdo įrašas, kuriame matosi, kaip A.Zuokas šarvuočiu traiško ant dviračių tako stovintį „Mercedes“ automobilį. Dabar toje pačioje vietoje, ant to paties dviračių tako užfiksuotas stovintis mero taksi.

Pažeidimas neliko nepastebėtas – vairuotojui teko už jį atsakyti, jis buvo atleistas iš pareigų. „Tai ne mano darbuotojas, aš negaliu atleisti. Bet buvau informuotas, kad vairuotojas neteko pareigų“, – 15min.lt patvirtino A.Zuokas.

Paklaustas, ar tai nėra per griežta sankcija už tokį pažeidimą, meras išsisuko, kad tai nesąs jo sprendimas. „Tai žmogui, be abejonės, skaudu. Ką aš galiu padaryti – sprendimus priimu ne aš. Bet atsiranda papildoma informacija, kad ten vyko filmavimas ir pan. Pasirodė, kad ne viskas ten taip blogai, kaip buvo užfiksuota. Šiuo atveju gal ir bus suteikta galimybė pasitaisyti“, – teigė meras.

Filmuotas klipas

Paaiškėjo, kad Gedimino prospekte užfiksuotas taksi BTV užsakymu buvo naudojamas filmuojant Gruzijoje vyksiančio tarptautinio atlikėjų konkurso anonsą. Televizijos savireklamos vadovo Andriaus Rimkūno atsiųstame paaiškinime teigiama, kad automobilis toje vietoje sustojo todėl, jog „pagal klipo režisūrinę idėją buvo reikalingas kadras su Nacionalinio dramos teatro skulptūra „Mūzos“ ir taksi plafonu“.

„Atlikėjos Ona Kolobovaitė ir Vilija Matačiūnaitė iš skirtingų gatvės pusių turėjo tuo pat metu atidaryti abi automobilio dureles, todėl taksi buvo sustojęs maksimaliai arti perėjos ir šaligatvio. (...)  Vieno atlikėjų įlipimo į taksi dublio nepakako, scena buvo kartojama ir taksi buvo sustojęs šiek tiek ilgėliau, nei paprastai leistina įlaipinant keleivius“, – aiškinama laiške.

Taip pat teigiama, kad filmavimo tikslas ir medžiaga neturi nieko bendro su taksi savininko, Vilniaus mero A.Zuoko, vykdoma veikla ar politika.

Londono taksi A.Zuokui kainavo 90 tūkst. Lt. A.Zuokui tapus meru automobilis pagal panaudos sutartį nemokamai buvo perleistas sostinės autoūkiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius