Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 28

Žurnalistės apskųstas R.Vilkaitis teisme aiškinosi dėl Valdovų rūmų finansavimo

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis, žurnalistės apskųstas dėl neva nesuteiktos informacijos apie skirstomus pinigus, trečiadienį teisme sakė, kad jo vadovaujama ministerija nesprendžia, kiek pinigų skirti Valdovų rūmams.
Remigijus Vilkaitis
Remigijus Vilkaitis / 15min.lt/Irmanto Gelūnos nuotr.

R.Vilkaitis aiškino, kad Kultūros ministerija nekvestionuodama paskiria Finansų ministerijos numatytą sumą Valdovų rūmams ir negali iš anksto pasakyti, kokie darbai bus atlikti. Esą statytojai atsiskaito tik juos atlikę.

„Tai statybos vykdytojų kompetencija“, – į žurnalistės Rasos Kalinauskaitės kaltinimus, neva nesuteikta „konkreti informacija žmonių kalba“, atsakė R.Vilkaitis.

Vilniaus miesto 3–iajame apylinkės teisme sprendžiama administracinė byla pagal R.Kalinauskaitės pareiškimą prieš kultūros ministrą. LNK laidos „Paskutinės instancijos“ žurnalistė kaltina R.Vilkaitį atsisakymu teikti informaciją masinės informacijos priemonės atstovui, trukdymu žurnalistui vykdyti savo profesinę pareigą.

„Prašėme maksimalaus konkretumo“, – teisme trečiadienį sakė R.Kalinauskaitė. Ji stebėjosi, kad Finansų ministerija į analogiškus jos klausimus sugebėjo atsakyti, tuo metu Kultūra ministerija jai atsakė esą tik labai abstrakčiai. Dėl to žurnalistė ir atvažiavo į ministeriją, iš kur R.Vilkaitis ją išprašė iškvietęs policiją.

„Policiją kviečiau susidaręs nuomonę, kad mano atsakymai nėra reikalingi, negirdima jų“, – teisme aiškino R.Vilkaitis.

Jis aiškino nurodęs minėtai televizijos laidai pateikti ministerijos turimą informaciją, tačiau pažymėjo, kad tuomet dar nebuvo galutinai apsispręsta, kokia suma bus skirta Valdovų rūmams. Tuomet, R.Vilkaičio teigimu, planuojama suma 2010 metams jau buvo sumažinta nuo planuotų 40 mln. litų iki 17 mln. litų. Panašiai tuo pat metu, kai įvyko R.Vilkaičio konfliktas su žurnaliste, pasak ministro, Vyriausybė sumą sumažino dar 5 mln. iki 12 mln. litų.

R.Vilkaičio prašymu, jam leista nedalyvauti būsimuose teismo posėdžiuose. Į kitą posėdį kviečiama liudyti buvusi R.Vilkaičio atstovė spaudai Indrė Leikauskaitė, kuri neva daugiausiai ir derino atsakymus su R.Kalinauskaite. R.Vilkaitis žurnalistams aiškino, kad „neturi laiko“ lankytis teismo posėdžiuose.

Konfliktas tarp R.Vilkaičio ir R.Kalinauskaitės kilo praėjusių metų lapkritį, kai žurnalistė nesulaukė ją tenkinančių atsakymų į raštu išsiųstus klausimus ir atvyko į Kultūros ministeriją, iš kur R.Vilkaičio prašymu ją bei operatorių Martyną Andriulevičių išvežė policija.

Apylinkės teismas vieną kartą buvo nusprendęs nenagrinėti šios bylos, tačiau Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu buvo įpareigotas spręsti iš naujo. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius