-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 26

„Žuvėdra“ kelia sparnus į pasaulio čempionatą (nuotraukos ir video)

Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansamblis „Žuvėdra“ ketvirtadienį išvyksta į Maskvoje vyksiantį Lotynų Amerikos šokių pasaulio čempionatą. Į Rusiją vyks ir antroji „Žuvėdros“ komanda.
„Žuvėdros“ pagrindinės komandos šokio akimirka
„Žuvėdros“ pagrindinės komandos šokio akimirka / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Iki kelionės likus porai dienų antradienio vakarą Klaipėdos universiteto Sportinių šokių salėje abu kolektyvai žiūrovams pademonstravo savo konkursinę programą.

„Pagrindiniai tikslai – siekis patekti į finalą. Ruošiamės iš paskutiniųjų – repetuojam. Tačiau, kaip bus, nežinia. Norėtųsi laimėti. Tačiau pastarųjų metų patirtis rodo, kad laimi ta šalis, kur ir vyksta čempionatai“, – teigė „Žuvėdros“ vadovė Skaistutė Idzeleviečienė.

Rusijoje pasaulio čempionatas vyks pirmą kartą. Kaip pastebėjo „Žuvėdros“ vadovai, šios šalies komandos vis energingiau kovoja dėl prizinių vietų. Todėl numatyti, kas šį kartą laimės čempionų vardus, sudėtinga.

Į Maskvą pagrindinė „Žuvėdros“ komanda keliauja su šokiu, pastatytu pagal vokiečių roko grupės „Scorpions“ muziką. Šiuo šokiu ansamblis jau atstovavo šaliai Europos čempionate Brėmene. Tuomet lietuviai nusileido Vokietijos šokėjams ir pelnė sidabrą.

Anot S.Idzelevičienės, intensyviai treniruotis imta jau rugsėjį – repeticijos vyksta porą kartų per dieną. Vadovė pripažino, kad būta nemažai problemų, ypač bandant įkalbėti šokėjus vėl dalyvauti konkurse. Pasirengimas atima daug laiko, reikalauja entuziazmo, kai šokėjams tenka derinti darbo grafiką su repeticijomis. „Mes penkis mėnesius dirbome su trimis keturiomis poromis. Todėl tų, kurie nebenori aukoti savo gyvenimo, prašiau vien dėl intensyviai repetavusių porų vykti į čempionatą“, – pasakojo S.Idzelevičienė.

„Žuvėdros“ ansamblis yra šešiskart pasaulio čempionas ir septynis kartus – Europos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius