-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

Žvejų rūmuose karaliaus šokis

Šią savaitę, trečiadienį, Klaipėdos Žvejų rūmuose startuos Šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Arabeskas 2010“. Festivalio rengėjai siekia supažindinti uostamiesčio publiką su plačia šiuolaikinio šokio įvairove, technikomis bei stiliais.
Festivalio programoje – ir pantomimos teatro „A“ pasirodymai.
Festivalio programoje – ir pantomimos teatro „A“ pasirodymai. / Organizatorių nuotr.

Į „Naująjį Arabeską“ kviečiamos šokio grupės, kolektyvai ir šokėjai, kurių kūryboje ryškus novatoriškumas, improvizacija, drąsus ir individualus kūrybinis mąstymas.

Penkias dienas truksiančios šokio šventės pagrindinis svečias – „Olga Zitluhina Dance Company“ iš Rygos – atveža vienaveiksmių baletų programą. Po du projektus parodys Šiuolaikinio šokio studija „Žuvies akis“ ir Pantomimos teatras „A“.

Festivalio metu bus surengtos šiuolaikinio šokio technikos kūrybinės laboratorijos. Praktinius užsiėmimus ves Latvijos valstybinės baleto mokyklos lektorė ir Kultūros akademijos Šiuolaikinio šokio katedros vedėja Olga Žitluhina bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto lektorė, Lietuvos šiuolaikinio šokio asociacijos narė Lina Puodžiukaitė.

Festivalio rengėjai sulaukė nemažai pageidavimų iš Lietuvos šokių kolektyvų pristatyti Klaipėdoje naujausius spektaklius ir projektus. Tad buvo nuspręsta vieną koncertą paskirti mažesnių kompozicijų (ištraukų iš baletų, miniatiūrų) atlikimui, o jo dalyviai ir žiūrovai galėtų susipažinti su margaspalve šiuolaikinio šokio įvairove. Programoje – neoklasikinio šokio teatras „Releve“ (Kaunas), modernaus šokio studijos „Niuansas“ (Mažeikiai) ir „Gelmė“ (Pabradė), P.Fokino šokio teatras (Klaipėda). Iš Vilniaus atvyks visas „desantas“: šokio laboratorija „Baltas vėjas“, šokio studijos „Nova“, „Gama“, „Vėjo musės“. Savo kūrybą taip pat pristatys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Klaipėdos universiteto jaunieji choreografai.

Festivalis atidaromas trečiadienį, 11 val., fotomenininko Vyto Karaciejaus paroda „Būties miražai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius