Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 02

Žvejų rūmuose nutūpė „Ledinė zylutė“

Klaipėdos Žvejų rūmuose tęsiasi ketvirtasis respublikinis teatrų festivalis vaikams ir jaunimui „Ledinė zylutė“.
 „Cezario grupė“ parodys dviejų dalių spektaklį-antidepresantą apie lietuvišką tapatybę ir gyvenimo džiaugsmą.
„Cezario grupė“ parodys dviejų dalių spektaklį-antidepresantą apie lietuvišką tapatybę ir gyvenimo džiaugsmą. / Organizatorių nuotr.

Šiemetiniame festivalyje klaipėdiečiai pamatys aštuonis Vilniaus, Šiaulių ir Klaipėdos teatrų spektaklius. Jei pirmųjų festivalių programose dominavo mėgėjų teatrų pastatymai, tai ketvirtojoje „Zylutėje“ dominuoja profesionalių teatrų vaidinimai.

Šeštadienį žiūrovai išvys aktorių ansamblį „Degam“ – tai 15 jaunų, talentingų ir ambicingų Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vaidybos bakalauro studijų diplomantų, susibūrusių į nepriklausomą teatro trupę. Jų spektaklis „Pupi Pipa Pupi“ jau pelnė žiūrovų prizų.

Sekmadienį patiems mažiausiems žiūrovams uostamiesčio klounų teatro studija „Dulidu“ suvaidins jautrią istoriją apie papūgėlės ir klouno draugystę „Papūgėlė Žužu“.

Festivalio rengėjams pavyko po ilgokos pertraukos į Klaipėdą pasikviesti Šiaulių dramos teatrą. Šiauliečiai parodys spektaklį „Bela, Bosas ir Bulis“, supažindinsiantį su naujos krypties probleminiu teatru vaikams. Režisierius Antanas Gluskinas įsitikinęs, jog jam svarbu kalbėti su vaiku tomis temomis, kurių vengia kiti. „Kai tyli tėvai, mokytojai, visuomenės veikėjai ir televizija, turi kalbėti teatras. Drąsiai, žaismingai, be perdėtos didaktikos ir moralizuojančio tono“, – sakė režisierius.

Du festivalio „Ledinė zylutė“ spektakliai skiriami jau vyresniajai auditorijai, tad rekomenduotina tėveliams savo atžalas palikti namie. Klaipėdos publikos laukia susitikimas su iškiliais nūdienos lietuvių teatro reiškiniais – „Cezario grupe“ ir „Atviru ratu“. Abu jauni kolektyvai už savo kūrybą jau yra pelnę „Auksinį scenos kryžių“ – aukščiausią Lietuvos teatralų įvertinimą.

Jaunimui skirtas ir Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos teatro studijos „Erdvė“ spektaklis. Jaunieji teatro mėgėjai vasario 19 d. pristatys A.Dilytės pjesę „Medaus diena“.

Festivalio „Ledinė zylutė“ kulminacija – vasario 20 dieną. Visos Lietuvos vaikų mėgstamas sostinės „Raganiukės teatras“ parodys pasaką „Nykštukas ir princesė“ pagal O.Wilde‘o kūrinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius