Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 27

Žvėrynas kratosi lauko kavinės

Ant Neries kranto, šalia Žvėryno pėsčiųjų tilto, atsiradusi lauko kavinė netruko užsitraukti vietos gyventojų rūstybę. Jie piktinasi kavinės keliamu triukšmu. Verslininkai ginasi nieko bloga nedarantys, tenorintys tik pagyvinti šį rajoną.
Tik šiemet įkurta lauko kavinė šalia Žvėryno pėsčiųjų tilto gali būti uždaryta.
Tik šiemet įkurta lauko kavinė šalia Žvėryno pėsčiųjų tilto gali būti uždaryta. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dalis Žvėryno gyventojų parašė ne vieną skundą dėl kavinėje esą keliamo triukšmo, šiukšlių, prekybos taisyklių pažeidimų. „Parašėme laišką sostinės savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, kad neprieštaraujame kavinių steigimui, bet ar būtina prekiauti alumi? Be to, pagrindinė problema yra veikiantis generatorius, kuris nuolat ūžia. Gal galima buvo tą kavinę toliau nuo gyvenamųjų namų įrengti“, – svarstė Žvėryno bendruomenės pirmininkė Danutė Jokubėnienė.

Baudė kelis kartus

Anot jos, gyventojai greičiausiai nebūtų taip nepalankiai nusiteikę, jeigu kavinė puoštų pakrantę. O dabar pastatytas vagonėlis, D.Jokubėnienės nuomone, vargu ar tai yra Žvėryno puošmena.

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Marius Švaikauskas „15min“ patvirtino, kad skundų buvo gauta, patikrinimai atlikti ir gyventojų informacija pasitvirtino. „Esame per pastarąjį mėnesį jau tris kartus juos nubaudę už prekybos viešoje vietoje ir tvarkymo bei švaros taisyklių pažeidimus. Darėme patikrinimą ir su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentu, tačiau išvadų dar neturime. Taip pat parašėme raštą Investicijų plėtros komisijai, kuri svarstys, ar nutraukti šitos lauko kavinės veiklą. Pažeidimų tikrai yra, skundų sulaukiame nuolat“, – sakė M.Švaikauskas.

Tiesa, jis pripažino, kad dalis gyventojų stoja verslininkų pusėn ir nori išsaugoti lauko kavinę.

Žmonės piktybiškai nusiteikę?

Kaimynai yra už 200 metrų, todėl jokio triukšmo jie negirdi, tačiau prisigalvoja skundų, – sakė N.Menkevičius.Tačiau kavinės šeimininkai įsitikinę, kad jų kaimynams, Žvėryno gyventojams, tiesiog nepriimtina pati lauko kavinės šioje vietoje idėja. „Kaimynai yra už 200 metrų, todėl jokio triukšmo jie negirdi, tačiau prisigalvoja skundų. Jie tiesiog ateina ir sako: čia buvo vaikų žaidimų aikštelė, kur vaikai kvadratą ilgai žaisdavo. Išvaikėm juos, išvaikysime ir jus“, – pasakojo kavinę įrengusios iniciatyvos „Wok'N'Roll“ vadovas Naglis Menkevičius.

Galimybė trejus metus įrenginėti lauko kavinę prie Žvėryno pėsčiųjų tilto buvo laimėta konkurse. „Kai kurie žmonės tiesiog yra piktybiškai nusiteikę, kelia maištą, eina, renka parašus net tų, kurie gyvena visiškai kitoje Žvėryno pusėje“, – sakė N.Menkevičius.

Patikrinimai, anot N.Menkevičiaus, kavinėje vykdomi nuolat, tačiau rasta tik smulkių pažeidimų, dėl kurių skirtos nedidelės baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius