-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 12

Žygeiviai: „Buvo ir sunku, ir gera“ (nuotraukos)

Trys narsuoliai, baidarėmis perplaukę Baltijos jūroje, šeštadienį Klaipėdoje iškilmingai sutikti artimųjų, tikino nesitikėję, kad žygis bus toks sudėtingas.
Trys žygeiviai M.Jovaišas, P.Paulionis ir D.Laukevičius jūrinėmis baidarėmis perplaukė Baltijos jūrą.
Trys žygeiviai M.Norvaišas, P.Paulionis ir D.Laukevičius jūrinėmis baidarėmis perplaukė Baltijos jūrą. / A.Kripaitės nuotr.

Trys klaipėdiečiai – Marius Norvaišas, Domantas Laukevičius ir Paulius Paulionis ryžosi į žygį baidarėmis per Baltiją „Dėl tavęs“.

Jūrinėmis baidarėmis pasiekti Švedijos Elando salą prireikė penkių parų. Praėjusį šeštadienį prie Palangos tilto kelionę pradėję vyrai Gotlandą pasiekė antradienio pavakarę. Trečiadienio naktį vyrai pasiekė Elando krantus. Iš viso baidarėmis klaipėdiečiai įveikė 300 kilometrų atstumą.

Baidarininkus jūroje lydejo jachtos „Lietuva“ įgula. Tačiau į jachtą jie lipo tik kartą, pasipildyti maisto ir gėlo vandens atsargų.

Nors stengtasi pasirinkti kuo palankesnį orą startui, jūra buvo neprognozuojama: siautė žvarbūs, permainingi vėjai, dažnai lijo.

Dėl nepalankių orų šis žygis „Dėl tavęs“ pernai buvo atšauktas.

„Pasiekėme savo dviejų metų tikslą. Atrodo, buvo kur kas sunkiau, nei manėme, bet dabar – labai gera ir karu keista, kad tai ko siekėme – jau padaryta“, – 15min.lt sakė Paulius Paulionis, legendinio žygeivio Gintaro Paulionio sūnus.

Gintaras Paulionis prieš keturiolika metų irkline valtele „Alfred Jensen“ pirmasis perplaukė Baltiją. Tačiau netoli Preilos jis žuvo užkluptas uragano. Jūrinėmis baidarėmis į kelionę leidęsi vyrai kartu pagerbė ir drąsuolį G.Paulionį.

„Mes neįveikėme Baltijos, mes ją tiesiog perplaukėm“, – sakė M.Norvaišas. Vyrai pasakojo, kad sunkiausia buvo ištverti fizinį nuovargį, teko smagiais juokeliais vienam kitą palaikyti. Vieną naktį, praradęs budrumą P.Paulionis su savo baidare apsivertė.

„Sunkiausia yra tuomet, kai pamatai krantą – iriesi iriesi, o jis vis toli toli“, – teigė trečiasis komandos narys D.Laukevičius.

Baidarininkai, iš viso įvaikę 300 kilometrų, neslėpė turintys ir daugiau sumanymų. Tačiau apie jiems pradės ruoštis, kai pailsės po šio žygdarbio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius