-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

Žygeivių skaičius pribloškė organizatorius

Jau tradiciniu tapusiame devintajame 25 kilometrų ilgio žygyje „Klaipėdos sukilimo keliais“ šiemet dalyvavo rekordinis žygeivių skaičius – kone 380.
Pernai žygeiviai buvo sutikti Teatro aikštėje, šiemet sutiktuvių buvo atsisakyta. Tačiau kai kurie dalyviai vakar rinkosi prie paminklo sukilėliams atminti.
Pernai žygeiviai buvo sutikti Teatro aikštėje, šiemet sutiktuvių buvo atsisakyta. Tačiau kai kurie dalyviai ketvirtadienį rinkosi prie paminklo sukilėliams atminti. / Aurelijos Kripaitės/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Aliejus

Trečiadienio vakarą gausus būrys žygio dalyvių iki išnaktų pėstute keliavo iš Dovilų į Klaipėdą. Šis žygis kasmet skiriamas Klaipėdos sukilimui, užtikrinusiam Lietuvos žemių sujungimą, paminėti.

„Iš pradinio taško, Dovilų, iškeliavo beveik 380 žygeivių. Mes vos nenukritome pamatę tiek dalyvių, tai viršijo mūsų galimybes daugiau nei du kartus. Beeinant „nubyrėjo“ gal vienas du procentai keliavusių, tad labai nežymiai“, – sakė vienas iš žygio organizatorių Juozas Algimantas Liesis.

Žygeivių skaičius stipriai išaugo dar pernai – tuomet keliavo 247 dalyviai. Organizatoriai nusprendė apriboti jų skaičių ir šiemet keliauti kvietė tik sulaukusiuosius 16-kos, tačiau žygeivių skaičius ne tik nesumažėjo, bet gerokai išaugo.

J.A.Liesis pasakojo, kad šiemet žygeiviams pasitaikė giedras oras, tik kiek lynojo. „Lietus nugludino ledą ir pavertė kelią tikrų tikriausia čiuožykla. Juokavome, kad į žygį reikėjo išsiruošti su pačiūžomis. Išsinarinimų, patempimų neišvengėme, tačiau rimtesnių traumų nebuvo užfiksuota“, – sakė savanoris.

Pirmieji žygeiviai 25 km nuo Dovilų iki uostamiesčio įveikė per 4,5 val., paskutinieji užtruko 7 val. „Buvo tylių grupelių, buvo ėjusių su dainomis, skanduotėmis. Didžioji dalis dalyvavusiųjų – jaunimas. Tai rodo, kad dvasingumas, laisvė ir nepriklausomybė juos domina ir patriotinis nusiteikimas yra gyvas“, – šypsojosi J.A.Liesis, kurio iniciatyva ir gimė tokie žygiai „Klaipėdos sukilimo keliais“.

Paprastai sukilimo keliu nuėję žygeiviai uostamiestyje kitą dieną būdavo šventiškai sutinkami, tačiau vakar sutikimas nebuvo rengiamas. „Nebuvo sutikimo, jį atšaukėme, nes sutikimo laikas, numatytas popietę, labai nepatogus. Tuo metu moksleiviai, studentai paskaitose ir pamokose, dirbantieji – darbe. Kas galėjo susirinko vidurdienį prie Sukilėlių paminklo“, – kalbėjo J.A.Liesis.

Maršrutas iš Dovilų į Klaipėdą buvo pasirinktas pirmą kartą, ankstesniais metais žygeiviai keliavo iš Kretingos, Palangos, Gargždų bei Priekulės. Pasak J.A.Liesio, Dovilų apylinkėse yra gimęs Erikas Mačkus – jis buvo Lietuvos kariuomenės savanoris, dalyvavo Klaipėdos sukilime, vėliau tapo karo lakūnu ir tragiškai žuvo. Šiam žmogui atminti ir surengtas žygis iš Dovilų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius