Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žymiausia pasaulyje, bet nežinoma dažnam lietuviui – įspūdingo grožio Aukštumalos pelkė

Keliaujant po Mažąją Lietuvą neužsukti į Aukštumalos pelkę prilygsta nuodėmei. Vis dėlto dažnas lietuvis veikiausiai ją ir padaro. Ne iš pikto. Turbūt tiesiog nežinodamas, kad reto grožio žymiausia pasaulyje pelkė yra būtent Lietuvoje, Kintuose.
Aukštumalos pelkė
Aukštumalos pelkė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Pelkė Kintai

Šią vasarą atnaujintas beveik 2 km besidriekiantis pažintinis takas vingiuoja per vieną didžiausių Nemuno deltos aukštapelkių.

Tarp spanguolynų, mažų pušaičių, saulašarių ir pelkinių ežerokšnių vizualiai puikiai įsikomponuoja ir beržai. Tačiau šie, pasakodamas pastebi gidas Borisas – netipinis augalas aukštapelkei. Jie rodo, kad pelkė jau degraduoja, sausėja.

Įpusėjus kelionę nuostabiu taku, kurį supa kiek didesni ir tankesni augalai, atsiveria lietuvio akiai tikrai neįprastas vaizdas. Tiesą sakant, iš pirmo žvilgsnio net kiek panašus į savanos. Protu suvoki, kad esi Lietuvoje, bet akys to nesupranta. Lakios vaizduotės savininkui nesunku būtų tarp augalų kur nors tolumoje „patupdyti“ zebrą.

Tako gale kiekvieno turisto laukia kulminacija – apžvalgos bokštelis, ant kurio palypėjus, Lietuviškoji „savana“ – lyg ant delno. Tik girdi, kaip nuolat pykši fotoaparatas, o kolega gal trečią kartą pakartoja „Tai – fotografo svajonė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius