-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per metus sostinės darželiuose – 2 tūkst. papildomų vietų

Šiemet, lyginant su praėjusiais metais, Vilniaus darželius galės lankyti 2,2 tūkst. vaikų daugiau. Šitaip per pastaruosius kelerius metus patekančių į darželius ir gimusiųjų vaikų skaičius praktiškai susilygino.
„Mažojo Trinapolio“ darželyje
„Mažojo Trinapolio“ darželyje / Vilniaus sav. nuotr.
Temos: 1 Vaikų darželis

Šiais metais į 125 sostinės darželius ir 15 darželių – mokyklų jau yra priimta 6700 vaikų. Lyginant su praėjusiais metais, kai į darželius buvo priimta 4500 vaikų,  skaičius išaugo 2,2 tūkst. Bendras šiemet pateiktų prašymų skaičius, lyginant su praėjusiais, metais išliko beveik nepakitęs ir siekė 7500.

Pastaruosius ketverius metus Vilniuje nuosekliai daugėja jaunų šeimų. Kasmet gimsta daugiau nei 7 tūkst. vaikų. Pastaruosius kelis mėnesius kas mėnesį Vilniuje savo gyvenamąją vietą deklaruoja apie 500 jaunų šeimų su mažais vaikais.

Kituose miestuose, priešingai nei Vilniuje, bendras darželinukų ir mokinių skaičius nuosekliai mažėja.
Vilniuje liekanti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalis 2013 m. tesiekia 42 proc., tuo pat metu, kai kitiems Lietuvos miestams liekanti ten surenkama GPM dalis yra kur kas didesnė – Kaune ir Klaipėdoje ji yra per 85 proc., t.y. 2013 m. vilniečių indėlis į valstybės iždą  25 kartus didesnis nei Kauno ir 22 kartus didesnis nei Klaipėdos gyventojų.

Šiuo metu Vilniaus skola pasiekė 1,2 mlrd. litų ribą. Miestas patyrė 18 mln. litų nuostolį dėl pasikeitusio Nekilnojamo turto mokesčio įstatymo pakeitimų. Tačiau nepaisydamas finansinių sunkumų, Vilniaus miestas stengiasi, kad vilniečių vaikams būtų vietų darželiuose. Iš viso šiuo metu darželius lanko 31 tūkst. 622 vaikai.

Užsiregistruoti į darželį galima internetu. Prašymus 2014 metams bus galima rašyti nuo 2014 m. sausio 1 d. internetu (registruotiems svetainės vilnius.lt vartotojams) arba atvykus į Vilniaus miesto savivaldybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius