-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalies mokyklos Rugsėjo 1-osios šventei renkasi skirtingas dienas, tačiau alkoholiu nebus prekiaujama šeštadienį

Šalies mokyklos mokslo metų pradžios šventei renkasi skirtingas dienas – maždaug pusėje įstaigų šventė vyks rugsėjo 1-ąją, šeštadienį, apytiksliai tiek pat ją nukels į rugsėjo 3-iąją, pirmadienį.
Pradinukė
Pradinukė / 123FR nuotr.

„Šią akimirką yra labai po lygiai: apie 30 proc. – šeštadienį, apie 30 proc. – pirmadienį, apie ketvirtadalis dar neapsisprendę, nes ne visi iš atostogų parėję“, – BNS penktadienį sakė Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas.

Vilniaus savivaldybė šią savaitę pranešė, kad naujų mokslo metų pradžios šventė sostinėje oficialiai bus švenčiama rugsėjo 3 dieną.

Šiais metais rugsėjo 1-oji bus šeštadienį, todėl ministerija pačioms mokykloms pasiūlė pasirinkti, kada rengti mokslo metų pradžios šventę.

Pagal įstatymą, rugsėjo 1-ąją nebus galima prekiauti alkoholiniais gėrimais, tačiau rugsėjo 3-iąją šis draudimas nebegalios.

Pagal įstatymą, rugsėjo 1-ąją nebus galima prekiauti alkoholiniais gėrimais, tačiau rugsėjo 3-iąją šis draudimas nebegalios.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas kritikuoja ministeriją, kad ji leido šventę šiemet nukelti į pirmadienį.

„Alkoholiu rugsėjo 1 dieną uždrausta prekiauti ne todėl, kad manoma, jog viena diena ypatingai sumažins alkoholizmą. Tai yra simbolinis veiksmas, pagarba mokytojams, tėvams, kurie veda vaikus, pagarba Mokslo ir žinių dienai, ir ji negali būti kaitaliojama“, – BNS sakė jis.

„Rugsėjo 3-ioji yra pirma eilinė, normali darbo diena. Toks ministerijos siūlymas leisti apsispręsti yra visiškai nelogiškas, niekuo nemotyvuotas. Jeigu motyvas yra pinigai, tai yra nepagarba mokytojams jų sąskaita sutaupyti kelis litus“, – teigė A.Matulas.

„Yra įstatymas, Seimas jau seniai patvirtino Mokslo ir žinių dieną rugsėjo 1-ąją, ir kaitalioti pagal nelogiškus Švietimo ir mokslo ministerijos siūlymus dėl neva sutaupytų lėšų... Negalime įstatymo priimti, kad alkoholiu bus draudžiama prekiauti tą dieną, kai kažkokiam ministrui ar viceministrui šaus į galvą“, – kalbėjo komiteto pirmininkas.

Mokytojams, dirbsiantiems šeštadienį, turės būti apmokama už darbą poilsio dieną. Mokėjimą už darbą poilsio dienomis reglamentuoja Darbo kodeksas. Darbuotojo pageidavimu, ši diena taip pat gali būti kompensuojama suteikiant jam kitą poilsio dieną arba tą dieną pridedant prie kasmetinių atostogų.

Rugsėjo 1-oji, Mokslo ir žinių diena, yra paskelbta Atmintinų dienų įstatymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius