Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių universitete išrinkti nauji prorektoriai ir įsteigta nauja pareigybė

Šiandien Šiaulių universiteto senatas patvirtino naujuosius universiteto prorektorius: mokslo ir meno sritį kuruos prof. dr. Diana Šaparnienė, studijas – doc. dr. Remigijus Bubnys. Rektoriaus pareigas nuo rugsėjo 1 dienos eina prof. dr. Donatas Jurgaitis.
Šiaulių universitete išrinkti prorektoriai
Šiaulių universitete išrinkti prorektoriai / Zenono Ripinskio nuotr.

Anot universiteto rektoriaus D. Jurgaičio, renkantis prorektorių kandidatūras buvo atsižvelgta į kandidatų patirtį ir galimybę dirbti komandoje ir prisidėti stiprinant universiteto mokslinę veiklą ir studijas.

Zenono Ripinskio nuotr./Šiaulių universitete išrinkti prorektoriai
Zenono Ripinskio nuotr./Šiaulių universitete išrinkti prorektoriai

Socialinių mokslų fakulteto Viešojo administravimo katedros profesorė dr. Diana Šaparnienė teigė, kad mokslas, menas ir tarptautiniai ryšiai yra vienos iš svarbiausių ir pagrindinių aukštojo mokslo sudedamųjų dalių, kurioms turi būti skiriamas didžiausias dėmesys.

Šiaulių universiteto Socialinės gerovės ir negalės studijų fakulteto Socialinės pedagogikos ir psichologijos katedros docento dr. Remigijaus Bubnio teigimu, pirmuosius darbus, susijusius su studijomis, reiktų pradėti nuo esamos situacijos įvertinimo, atsižvelgti į sritis, kurias reiktų stiprinti universitete.

„Manau, didžiausią dėmesį skirsime studijų programų kokybei ir tarptautiškumo didinimui, jungtinių programų rengimui ir, žinoma, esamų studijų programų stiprinimui“, – sako doc. dr. R. Bubnys.

Pagal Šiaulių universiteto struktūrą, be rektoriaus ir dviejų prorektorių, atsiras dar viena pozicija – bus paskirtas vykdomasis direktorius, kuris rūpinsis universiteto infrastruktūra, materialine baze. Tokia pareigybė universitete numatyta pirmą kartą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius