-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Norite studijuoti Harvarde, Berklyje ar Honkongo universitete? Šiandien tai galite daryti nemokamai

Pažinti pasaulį galime neišvykdami iš namų. „Google maps“ šiandien suteikia prieigą virtuliai vaikščioti po Niujorko gatves. „Facebook“ bei įvairios tarptautinės pažinčių svetainės leidžia bendrauti su žmonėmis iš viso pasaulio kraštų. Mokytis bei studijuoti, turėdami interneto ryšį, galime taip pat nuotoliniu būdu. Įvairūs pasaulio universitetai siūlo ne tik nuotolines studijas, bet ir nemokamas (atviras visiems) kursų platformas.
Oprah Winfrey Harvardo universitete skaito kalbą. Moteris yra gavusi garbės teisės daktaro laipsnį.
Oprah Winfrey Harvardo universitete skaito kalbą. Moteris yra gavusi garbės teisės daktaro laipsnį. / „Scanpix“ nuotr.

Žymiausi viso pasaulio universitetai – vienoje platformoje

Coursera“, „Edx“, "Udacity" pristato platformas, kurios bendradarbiauja su įvairiomis žymiomis aukštosiomis mokyklomis bei pasaulinėmis organizacijomis. Šių platformų tikslas – pasiūlyti nemokamus, aprėpiančius visas sritis (nuo inžinerijos iki filosofijos, menotyros ar astrofizikos), kursus, suteikiant priegą kiekvienam žmogui juos išklausyti internete.

Tokia universali prieiga leidžia žmogui, gyvenančiam bet kokiame pasaulio krašte, dalyvauti didžiųjų universitetų akademinėje veikloje. Dar daugiau, kurso pabaigoje žmogus gali įgyti kursų baigimo pažymėjimą.

Kaip tai veikia?

Jums tereikia užsiregistruoti šių platformų puslapiuose bei pasirinkti Jus dominančią sritį. Iš kelių šimtų kursų (juos siūlo kiekviena iš platformų) turite išsirinkti tuos, kuriuos norėtumėte studijuoti ir prie jų prisijungti.

Vienas didžiausių privalumų – galite studijuoti laisvu nuo darbų ir/ar studijų metu. Dėstytojai į šią platformą įkelia savo paskaitas ir pristatymus, testus bei namų darbus, kuriuos kiekvienas studentas gali peržiūrėti ir atlikti jam palankiu metu.

Trūksta gyvos akademinės diskusijos? Platformos suteikia galimybę bendrauti su pasirinkto kurso dėstytoju bei kitais kursiokais internetinio pokalbio bei forumo metu.

VIDEO: Daphne Koller: What we're learning from online education

Kuo tai naudinga?

Jūs galite gilinti savo žinias bet kurioje srityje, nepriklausomai nuo to, kokią profesinę kryptį esate pasirinkę. Studijavote aukštąją matematiką? Galite domėtis psichologijos mokslu. Norite pagilinti savo kvalifikaciją, įgydami žinių tarptautiniu mastu pripažintame universitete? Tereikia išsirinkti Jus dominančią sritį.

Tiesa, nemokami kursai Jums nesuteikia kreditų stojant į aukštąsias mokyklas. Tačiau motyvaciniame laiške, kurį siunčiate akademinei institucijai ar CV, kurį pateikiate darbdaviui, nurodydami savo išskirtinę kvalifikaciją - kursų baigimo pažyma parodo daugiau, nei galite įsivaizduoti. Tai byloja, jog esate žingeidus ir gebate mokytis savarankiškai. 

Galų gale, už šiuos kursus jums nereikia pakloti didžiulės sumos pinigų. Taigi, nereiks nuogąstauti, jeigu kurso eigoje suprasite, kad tai – ne Jums. Be to, ne kiekvienas gyvenime galime sau leisti studijuoti daugybėje pasaulio universitetų (ir dar - vienu metu!), tad, kodėl nepasinaudoti tokia puikia galimybe? 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius