Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mokyklose – pirmos iš darželių perkeltos ikimokyklinukų grupės

Baltupių progimnazijoje, sutvarkius dalį patalpų ir gavus tėvelių pritarimą, šiemet buvo įsteigtos dvi ikimokyklinio ugdymo grupės, kurias lanko 5–6 metų amžiaus vaikai. Tai pirmosios grupės, kurios iš darželio perkeltos į mokyklą. Kitais metais tokių grupių gali atsirasti kur kas daugiau.
Vaikų darželis
Vaikų darželis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų birželį paskelbus, kad ketinama ikimokyklinio ugdymo grupes iš vaikų darželių perkelti į mokyklas, tėvai itin pasipiktino. Esą sąlygos jų vaikams gerokai pablogės, nes mokyklos mažiesiems nepritaikytos. Vis dėlto miestui pavyko įsteigti pirmąsias dvi tokias grupes Baltupių progimnazijoje.

Iš savivaldybės biudžeto tam buvo skirti 43 tūkst. Lt. Vaikams progimnazijos patalpose yra sudarytos visos sąlygos kokybiškam ugdymui: suremontuotos patalpos, nupirkti nauji baldai, lovytės, įsigytos ugdymo priemonės, numatytos erdvės vaikams žaisti, mokytis, ilsėtis. Ikimokyklinukai į progimnazijos patalpas įsikėlė iš vaikų darželio „Gintarėlis“.

Anot Vilniaus mero Artūro Zuoko, šioje mokykloje pavyko vadovams su tėvais sutarti, tad tai esą bus geras pavyzdys tokias grupes mokyklose steigti. „Turime gerą Danijos, Italijos ir kitų valstybių praktiką, ten labai aiškiai per daugelį metų patvirtinta, kad ikimokyklinės grupės mokyklose yra geriau ruošiant vaiką pirmajai klasei ir mokymo procesui“, – teigė meras.

Toks sprendimas, mero teigimu, padės spręsti ir vietų vaikų darželiuose problemą, nes iškėlus ikimokyklinukus tų vietų paprasčiausiai bus daugiau.

Vilniaus savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktoriaus Gintaro Alfonso Petronio teigimu, jeigu politikai apsispręs, tokių grupių kitąmet mokyklose bus kur kas daugiau.

„Kai kuriose mokyklose siūlomos ikimokyklinukams patalpos yra dar geresnės, nes vienai grupei siūlomos dvi patalpos – miegamasis ir žaidimų erdvė. Koridorius yra izoliuotas nuo kitų klasių, tad vaikų miegui niekas netrukdys, patalpos normaliai pritaikytos, juo labiau kad papildoma veikla, neformalus ugdymas mokykloje siūlomas kur kas geresnis, negu darželiuose. Čia yra ir sporto, aktų salės, pagaliau ir specialistai, kurie gali ugdyti vaikus“, – teigė G.A.Petronis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius