Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 28

Nigeriečiui, mėginusiam susprogdinti bombą lėktuve, gresia 20 metų kalėti

Buvusio „First Bank of Nigeria“ banko pirmininko Umaru Mutallabo sūnus, 23-ejų Umaras Faroukas Abdulmutallabas, gali būti nuteistas laisvės atėmimu iki 20 metų už mėginimą įvykdyti teroro aktą, rašo pirmadienį Londono dienraštis „The Times“.
Umaras Faroukas Abdulmutallabas
Umaras Faroukas Abdulmutallabas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nigerietis, sulaikytas gruodžio 25 dieną laineryje, skridusiame iš Amsterdamo į Detroitą, kai mėgino susprogdinti sprogdinimo įtaisą, kaltinamas tuo, kad atsinešė į lėktuvą sprogdinimo įtaisą ir mėgino sunaikinti lėktuvą.

„Nigerijos turtuolio sūnus buvo išsiųstas mokytis į Didžiosios Britanijos tarptautinę mokyklą Lomoje, Toge, kur buvo pastebėtas jo religinis uolumas. Per Ramadaną jis nevaikščiojo į diskotekas, aiškindamas, kad tokie pasilinksminimai – ne musulmonams. Jis pateisino 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro aktus Niujorke, vadindamas juos karo aktu“, – rašo „The Times“.

U.F.Abdulmutallabas, sprendžiant iš visko, neslėpė, kad ketina dalyvauti sąmoksle, kurį Jemene rengia tarptautinė teroristinė organizacija „al Qaeda“.

Kaip manoma, būtent Jemene jam buvo duota bomba ir buvo paaiškinta, kaip ja naudotis. Žiniomis iš kitų šaltinių, U.F.Abdulmutallabas teigė, kad Jemeno dvasininkai suvedė jį su bombų gamintoju, kuris įsiuvo sprogiosios medžiagos po jo drabužiais, rašo Londono „The Times“. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius