Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Anušauskas: Ministras, kuris paliktas vienas

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis liko be politinio užnugario. Tai jis pripažino viešai kalbėdamas apie vidaus reikalų sistemos reformą. Nors vyriausybės postų „svoris“ yra nevienodas, tačiau toks skundas kelia susirūpinimą.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu už vidaus reikalų ministro stovėtų didelė politinė jėga, matyt, tie sprendimai būtų kitokie“, – radijui sakė S.Skvernelis. Sunku nesutikti. Didelė politinė jėga (socialdemokratai) yra Vyriausybėje ir ne vienerius metus deklaruoja, kad gerins visų vidaus reikalų sistemos darbuotojų padėtį.

Pats laikas būtų pradėti ir vidaus reikalų ministrui siūlyti variantus, kaip gauti finansavimą vidaus reikalų sistemos reformoms. Kad reformos yra būtinos, patvirtino ir vidaus reikalų sistemos darbuotojai. Tačiau panašu, kad ši Vyriausybė spręsdama minimalaus atlyginimo klausimą pamiršo, kad jį keičiant reikia daryti ir kitus darbus.

Policininkų ir kitų pareigūnų darbo užmokesčio kėlimas, 40 valandų darbo savaitės įvedimas, naujo Vidaus tarnybos statuto įvedimas – būtina priemonė.

Jau dabar daugelio valstybės institucijų, biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimai tapo artimi ar tapatūs minimaliam.

Žmones, turinčius aukštąjį išsilavinimą, su ilgamete darbo patirtimi priartino prie ribos, kai už savo darbą jie jau gaus neadekvatų atlyginimą.

Socialdemokratų maldelė, kad dėl visko kalti konservatoriai arba „kodėl patys to nedarėte“ – jau veikia tik pačius atkakliausius jų klausytojus. Jų pačių Vyriausybės ministras konstatuoja, kad įvykdžius planą pakelti minimalią algą, ji susilygintų su kai kurių pareigūnų gaunamu uždarbiu.

Policininkų ir kitų pareigūnų darbo užmokesčio kėlimas, 40 valandų darbo savaitės įvedimas, naujo Vidaus tarnybos statuto įvedimas – būtinos priemonės.

Pareigūnai turi matyti perspektyvą, juo labiau, kad galima pamažu eiti link tikslo ir jį pasiekti 2017 m., kad didžiausias galimas policijos patrulio atlyginimas (be papildomo apmokėjimo, viršvalandžių) padidėtų nuo 778 iki 977 eurų. Jeigu dabar pareigūnų pensijos sudaro mažiau kaip ketvirtadalį buvusio atlyginimo, o pas artimiausius kaimynus – ne mažiau kaip 50 proc., tai reikia labai aiškiai pasakyti, kokios ateities perspektyvos ir keisti šią situaciją.

Ar yra politinė valia? Jeigu Algirdo Butkevičiaus vyriausybė neremia savo ministro, tai gal nemato, nenori ir negali keisti padėties?

Arvydas Anušauskas yra Seimo TS-LKD frakcijos narys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius