Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daumantas Mikučionis: Kodėl gaila balsų Jonui Valančiūnui?

J.Valančiūnas šiais metais pretenduoja žaisti NBA Visų žvaigždžių rungtynėse, kurios vyks vasario 16 dieną Naujajame Orleane. Jaunasis talentas taptų vos antruoju Lietuvos krepšininku, kuriam pavyktų dalyvauti šiame renginyje.
Daumantas Mikučionis
Daumantas Mikučionis / Asmeninio albumo nuotr.

Ryškiausias šiandienos Lietuvos krepšinio ambasadorius antrus metus šviečia stipriausioje pasaulio lygoje. Taip taip, trumpinys JV spindi net ten, supermenų namuose, kur siaučia karalius Jamesas ir krepšinio šou kuria Juodoji Mamba… Geriausias to spindesio įrodymas yra NBA nušviečiančios žiniasklaidos atstovų sprendimas suteikti Jonui šansą vos kojas apšilus tapti NBA Visų žvaigždžių komandos nariu.

Šis tekstas kaip tik apie tai. Šis tekstas apie progą Jonui tapti NBA istorijos dalimi jau antraisiais jo metais lygoje. Šis tekstas apie vangų jūsų balsavimą iki šiol – jei balsavimas baigtųsi šiandien, Jonas nepatektų į „All Star“ komandą. Šis tekstas apie jūsų kritiką pačiam žaidėjui dėl jo statistikos aikštelėje ir netgi dėl jo neva į blogą besikeičiančių asmeninių savybių.

Šis tekstas apie progą Jonui tapti NBA istorijos dalimi jau antraisiais jo metais lygoje. Šis tekstas apie vangų jūsų balsavimą iki šiol – jei balsavimas baigtųsi šiandien, Jonas nepatektų į „All Star“ komandą.

Iš pradžių apie kritiką. Viena išsiskirianti kritikos potemė yra ta, kad Jonas nevertas būti tarp geriausių lygos žaidėjų. Cituojama statistika, prikišamos konkrečios žaidimo silpnybės (tegul ir objektyvios). Alio, tautiečiai! Ne statistika esmė! Visų žvaigždžių savaitgalis – ne tiems, kurie geriausi pagal statistiką!

NBA „All Star“ yra RINKODAROS žaidimas. Krepšinio savaitgalis Naujajame Orleane – lygos viešinimo įvykis, ir mes jį taip turėtume suprasti ir priimti. Jei tai būtų stipriausiųjų žaidėjų dvikova, tai fanai negalėtų balsuoti – tą darbą atliktų profesionalai, arba, dar objektyviau, statistikos lentelės. Bet Naujajame Orleane vyks šou, bus populiarinamas krepšinis ir didinama NBA įtaka pasaulyje, ložėse krepšinio vilkai tarsis dėl įvairių oranžinio verslo sandorių ir, be kita ko, linksniuos Lietuvos vardą…

Žvaigždžių savaitgalį paprastai žaidžia žiniasklaidos ir publikos numylėtiniai, pvz., praeities žvaigždė Dennisas Rodmanas arba dabarties realus kandidatas – Jeremy Linas, praėjusio sezono fenomenas, už kurį kinai ir kiti azijiečiai nedvejodami atiduos savo balsus, nesigilindami, ar jis yra vienas iš keturių geriausių lygos įžaidėjų (o jis tikrai nėra, patys suprantate). J. Linas yra išsipildžiusi, o JV – beišsipildanti aukščiausio lygio „berniukas iš kaimo tapo Supermenu“ amerikietiška svajonė – dėl to juos myli žiniasklaida ir suteikė jiems šansą būti Naujajame Orleane vasarį.

Kita apibendrinta kritikos kryptis yra neva į blogą besikeičiantis Jono būdas ir gyvenimo stilius. Suprask, žaidėjas yra mažiau draugiškas ir prieinamas nei tada, kai žaidė Lietuvos klube. Pabandykite suprasti – viena yra būti visiems draugišku ir prieinamu, kai esi didelis paauglys, žaidžiantis Vilniaus klube, ir kita – kai esi tituluota ir dėl to žiniasklaidos bei sirgalių medžiojama NBA žvaigždžė.

Pats mačiau, kaip trumpoje kelionėje iš savo Toronto namų į areną Jonas turi iki 10 kartų sustoti pabendrauti su gerbėjais. Tai atrodo linksma tik pirmus keliolika kartų, o paskui tampa sunkiai ištveriama našta. Tikri gerbėjai turėtų suprasti, kad yra žmogiški limitai, kiek iš matymo pažįstamų žmonių JV gali atsiminti, pasveikinti ar kitaip atkreipti dėmesį. Ir bet kokiu atveju, tai vėlgi nieko bendro su jūsų, kaip Lietuvos piliečio ir krepšinio fano, pareiga prabalsuoti už Jono patekimą į „All Star“ – kad Lietuvai būtų geriau!

Mes, kaip tauta, pasinaudokim unikalia proga dar kartą nuskambėti krepšinio pasaulyje. Ne pirmą ir ne paskutinį kartą.

Pabaigoje – apie tą vangų balsavimą. Mieli trys milijonai krepšinio trenerių, jūs tikrai neblogai išmanote krepšinį ir tikrai esate nuostabūs sirgaliai, ypač tada, kai „jie“ laimi. Dabar metas pabūti trimis milijonais rinkodaros specialistų! Pamirškit objektyvią kritiką, necituokite krepšinio statistikos! Pamirškite tą vakarą naktiniame klube, kai Jonas neskyrė jums dėmesio! Pamirškite tą dieną pajūryje, kai sutikot JV ir negavot autografo.

Čia lyg krepšinio „Eurovizija“, tik geriau – Lietuvos atstovas jau išrinktas, tik mes dar už jį patys ir balsuoti galime. Čia yra kaip tik vieta ir proga būti subjektyviam. Aš, subjektyviai, kaip Jono draugas, pasinaudosiu savo įgūdžiais ir galimybėmis, kad padėčiau JV patekti į NBA istoriją. Jūs, kaip naujai paskirti Lietuvos rinkodarininkai, nepatingėkite likusias dvidešimt dienų pabalsuoti. Subjektyviai.

Naudokimės virusinės sklaidos metodais ir technologijomis, natūralia žiniasklaidos meile Jonui, Toronto lietuvių įtaka ir t.t. Mes, kaip tauta, pasinaudokim unikalia proga dar kartą nuskambėti krepšinio pasaulyje. Ne pirmą ir ne paskutinį kartą. Bet ši proga yra būtent dabar! Pavizginkime tas sumautas „peles“ kasdien iki sausio 20 d. – ir padėkim Jonui ir savo šaliai patekti į krepšinio istoriją! Dar kartą.

Balsuokite už Joną Valančiūną, kad šis patektų į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Tai galite daryti taip:

  • Balsuokite per „Facebooką“ – komentuokite NBA „Facebook“ puslapyje arba NBA komandos puslapyje. Komentare būtinai paminėkite „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV“. Balsuoti per „Facebook“ galite kasdien.
  • Balsuokite per „Twitterį“ – siųskite „Twitter“ žinutę būtinai paminėdami „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV“. Persiųstos žinutės ir mėgstamos žinutės nesiskaičiuoja. Balsuoti per „Twitter“ galite kasdien.
  • Balsuokite per programėlę „Instagram“, siųskite sukurtą nuotrauką komentare būtinai paminėdami „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV“. Komentarai ant draugų nuotraukų nesiskaito – tai turi būti jūsų išsiųsta nuotrauka. Balsuoti per „Instagram“ galite kasdien.
  • Balsuokite interneto puslapyjeparinkite Joną vienu iš žaidėju čia. Balsuoti šiame interneto puslapyje galite kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius