Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gediminas Kirkilas: Ar nepavargs meras lakstydamas po viešųjų ryšių laukus?

Naujasis Vilniaus meras pluša, girdim ir matom kasdien. Lipa laiptais į 18-ą ar 19-ą aukštą, duoda nurodymus surinkti šiukšles, sutvarko ( greit paaiškės, ar tikrai) darželinukų priėmimo tvarką, nukels skulptūras nuo Žaliojo tilto ir t.t.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kol kas nieko konkretaus ir iš esmės, nes šiukšlių problemos mieste daug sudėtingesnės nei savaitgalio krūvelės prie, kad ir labai svarbaus, sakurų parko.

Kaip ir darželinukų, nes neužtenka nukreipti negavusius į privačias įstaigas (toks, matyt, tikrasis liberalų siekis, po to pasakius, kad valstybiniai apskritai blogis...), pažadėjus jiems kompensaciją, neaišku, iš kokių šaltinių. Nes vargu ar Vilniaus miesto biudžetas, dėl kurio dabartinis meras R.Šimašius itin dažnai skundėsi rinkimų metu, čia padės. Nebent, kaip spėju, uždarius kuo greičiau valstybinius...

Iš tikrųjų kol kas garsiausiai skamba tik ketinimai stabdyti projektus, kuriuos parengė ankstesnė miesto administracija – gatvių apšvietimo, oro linijų, apie darželius jau minėjau... O kas bus pastatyta ar sukurta naujai?

Gal būtų galima įtemptoje viešųjų ryšių darbotvarkėj rasti laiko pasakyti, o ką vis tik planuoja savivaldybė nuveikti sostinės ir jos gyventojų labui realiai?

Girdėti neteko, nors kaip minėjau, viešiesiems ryšiams meras skiria daugiausia laiko savo darbotvarkėj... Gal būtų galima įtemptoje viešųjų ryšių darbotvarkėj rasti laiko pasakyti, o ką vis tik planuoja savivaldybė nuveikti sostinės ir jos gyventojų labui realiai? Ir be viešųjų ryšių „baroko“, kas būtų dar geriau.

Kol kas girdėjau tik apie „skolos suvaldymą“, kaip pagrindinį tikslą. Ar tai reiškia, kad ilgus metus nesprendžiamos sostinės problemos taip ir liks per visą kadenciją neišspręstos, pridengiant neveiklumą lėšų stygiumi?

Labai norėčiau tikėti, kad esu neteisus. Taigi, kodėl merui, tiek laiko skiriančiam viešiesiems ryšiams, nepaskirti bent pusvalandžio ir išdėstyti miestiečiams savo realius planus, jei tokie yra, nes rinkimų metu to iš esmės nebuvo padaryta. Šiems metams, kitiems, visai kadencijai pagaliau?

Norėčiau žinot, kaip vilnietis, čia gimęs ir visada gyvenęs, kaip bus kovojama su miestą varginančiais kamščiais, kas bus su apgriautomis Neries pakrantėmis, kaip bus valomas miestas žiemą nuo sniego, jei žiema bus kiek sunkesnė nei ši?

Kaip buvusį paminklų restauratorių, ypač jaudina mūsų senamiesčio, turbūt vertingiausios Vilniaus dalies likimas.

Pagaliau kaip skraidysime, jei praėjusios savivaldybės kadencijos oro linijų projektas netenkina? O gal taip, kaip ir padarė liberalai vyriausybinėje koalicijoje su konservatoriais – tiesiog uždarė nacionalinį vežėją užsieniečių naudai?

Kaip buvusį paminklų restauratorių, ypač jaudina mūsų senamiesčio, turbūt vertingiausios Vilniaus dalies likimas. O čia darbo tai tikrai daug, pakaks dar ne vienai kadencijai.

Kaip teisingai susirinkusiems naujai ir tiesiogiai išrinktiems merams sakė Prezidentė D.Grybauskaitė, „gyventojų lūkesčiai turėtų virsti realiais darbais“. Arba kitaip sakant, viešųjų ryšių nepakaks keliams nutiesti ar šiukšles sutvarkyti, nors suprantu, jog politikai be jų apsieiti negali. Tačiau ir viešieji ryšiai turi pasitarnauti gyventojų informavimui, o ne tik būti naudingi tik patiems politikams.

Šio straipsnio tikslas nėra iš anksto merą R.Šimašių ir jo pasitelktą komandą kritikuoti. Greičiau geranoriškas pastebėjimas, jog rinkimų kampanija jau baigėsi ir nebūtina eikvoti jėgas ir laiką, lakstant po neaprėpiamus viešųjų ryšių laukus.

Gediminas Kirkilas yra socialdemokratas, Seimo vicepirmininkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius