-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karolis Podolskis: Kodėl Marijampolėje nemėgsta konservatorių?

2015 m. birželio 29 dienos Marijampolės savivaldybės tarybos posėdyje nervai neišlaikė konservatorių partijos atstovui, savivaldybės tarybos nariui Kęstučiui Traškevičiui – jis vienintelis iš tarybos narių nebalsavo už Marijampolės garbės piliečio vardo suteikimą Marijampolės trečio amžiaus universiteto direktorei Onai Sakalauskienei, apkaltindamas senjorų bendruomenę neva už kelis mėnesius Marijampolės kolegijai nesumokėtais komunaliniais mokesčiais.
Karolis Podolskis
Karolis Podolskis / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Ilgainiui neatlaikė kitas jaunasis Marijampolės konservatorių atstovas, savivaldybės tarybos narys Andrius Vyšniauskas.

Savo straipsnyje „Pasirinkdamas patarėjus Marijampolės meras pasirinko viską, išskyrus modernų požiūrį“ jis Marijampolės savivaldybės mero visuomeninius patarėjus, žinomus miesto verslininkus, ūkininkus, švietimo ir architektūros atstovus išvadino stokojančiais modernumo ir išmanymo.

A.Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės mero visuomeninius patarėjus, žinomus miesto verslininkus, ūkininkus, švietimo ir architektūros atstovus išvadino stokojančiais modernumo ir išmanymo.

Nepasitenkinimo strėlės viena po kitos smigo į vieną sėkmingiausių jaunimo lyderių, VšĮ „Sveikatingumo idėjos“ direktorių Andrių Jasinskį, visoje Europoje verslo pavyzdžiu pristatomos įmonių grupės „Arvi“ savininką Vidmantą Kučinską, UAB „Mantinga“ vadovą Klemencą Agentą, vienos pažangiausių ir moderniausių ūkių Pabaltijyje, Padovinio žemės ūkio bendrovės direktorių Gintautą Gumauską, nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialistą, Šv. Jurgio Marijampolės globėjo ordino savininką Viktorą Kemeraitį, tarptautinį ir nacionalinį pripažinimą turinčią architektę Redą Marcinkevičienę, vieną garsiausių Marijampolės ūkininkų, žemės ūkio kooperatyvo „Marijampolės regiono cukriniai runkeliai“ valdybos pirmininką Mangirdą Krunkaitį ir vienos didžiausių mieste mokymo įstaigų, Marijampolės Sūduvos gimnazijos direktorių Alvydą Zdanį.

A.Vyšniauskas juos įvardino, kaip susietus partiškumu, stokojančius modernumo, ambicijų, išmanymo.

Pasak jo,V.Brazys galėjo pasirinkti žymiai modernesnę ir ambicingesnę, jaunų specialistų ir žymesnių marijampoliečių komandą.

„Nėra ne tik investicijų pritraukimo specialistų, nėra ir žmonių išmanančių energetiką, o juk šilumos ūkis yra didelė mūsų miesto problema“, – sako A.Vyšniauskas.

Todėl kyla klausimas, kuo šį kartą konservatoriams neįtiko žymūs ir savo srityse daug pasiekę marijampoliečiai, žmonės, kurie savo ilgamečiu darbu ir patirtimi Marijampolėje kuria darbo vietas, ugdo jaunimą, savo idėjomis ir kompetencija gražina miesto erdves, remia įvairius savivaldybės renginius, sportą, kultūrą, nevyriausybines organizacijas, puoselėja žemės ūkį, savo pasiekimais garsina Marijampolę ir Lietuvą užsienyje?

Kita vertus, galbūt, toks šio Marijampolės tarybos nario elgesys neturėtų stebinti.

Prieš šešerius metus, Lietuvos atstovą „Eurovizijos“ dainų konkurse Sashą Son jis išvadino „išgama“, dėl ko konservatorių patriarchas V. Landsbergis A.Vyšniauską privertė atsistatydinti iš Lietuvos jaunųjų konservatorių lygos pirmininko pozicijos. Tiesa, po šio įvykio A. Vyšniauskas atlikėjo Sashą Son atsiprašė.

Ar šis jaunuolis atsiprašys ir Marijampolės mero patarėjų? Pagyvensim – pamatysim.

Jums dar kyla klausimų, kodėl Marijampolėje taip nemėgsta konservatorių?

Karolis Podolskis yra Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos narys, Marijampolės savivaldybės Tarybos LSDP frakcijos seniūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius