-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Celiešius: Lenkijos rodikliai vis dar nedžiugina

Reaguodamas į prastėjančius makroekonominius rodiklius Lenkijos centrinis bankas gegužės mėnesio pradžioje sumažino bazinę palūkanų normą nuo 3,25 proc. iki 3 proc. „Danske Bank“ analitikai mano, kad bazinė palūkanų norma gali ir toliau būti mažinama.
Kęstutis Celiešius
Kęstutis Celiešius / 15min.lt nuotr.

Šią savaitę skelbiamas pramonės rodiklis gali parodyti tolimesnę pramonės stagnaciją. „Danske Bank“ mano, kad Lenkijoje balandžio mėnesį pramonės metinis augimas buvo tik 0,3 proc., pramonės produkcijos kainos per metus galėjo kristi apie 1,5 proc. Vartojimo augimas Lenkijoje taip pat lėtėja, tuo tarpu nedarbo lygis kaimyninėje šalyje galėjo kristi nuo 14,3 iki 13,8 proc.

Europoje – pirmieji verslo nuotaikų pragiedruliai

Europoje šią savaitę bus paskelbti pirmieji gegužės mėnesio PMI indeksai, kurie nusako verslo dalyvių lūkesčius. Vokietijoje pastaruosius du mėnesius smukę PMI indeksai, gegužę gali pajudėti į viršų ir priartėti prie 50 punktų ribos, kuri skiria verslo augimo lūkesčius nuo traukimosi. Visos euro zonos rodiklis taip pat turėtų pagerėti, tačiau bendras rodiklis (47 punktai) vis dar nežada plėtros. Didžioji Britanija skelbs balandžio mėnesio infliacijos ir mažmeninės prekybos rodiklius. Kainos, palyginti su 2012 m. balandžiu, šioje šalyje galėjo augti 2,7 proc., o mažmeninė prekyba (išskyrus kurą) – 1,8 proc.

Laukiama JAV ekonomikos vertinimo

Antradienį ir trečiadienį FED vadovas Ben S. Bernanke ir kiti nariai skaitys pranešimus, o trečiadienį bus paskelbtas paskutinio vykusio FED susirinkimo protokolas, kuriame rinkų dalyviams bus aktuali FED narių nuomonė apie JAV konomikos būseną.

Antradienį ir trečiadienį laukiama JAV balandžio mėnesio naujų ir nenaujų būstų pardavimų rodiklių, kurie turėtų parodyti nestiprų (1–2proc.) sandorių augimą. Penktadienį skelbiami JAV ilgalaikių prekių užsakymų duomenys turėtų parodyti pagerėjimą (+1,6 proc.) po itin prastų kovo rezultatų (-5,7 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius