Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Zakarka: Už savo valstybę kovojame kiekvieną dieną

Per metus turime keletą svarbių datų, kurios, vienus daugiau, kitus mažiau, tačiau visus nors šiek tiek priverčia susimąstyti apie Lietuvą. Kokia ji turėtų būti, ką mes iš jos gauname ir ką jai duodame, ką mums reiškia laisvė ir kas būtų, jei jos netektume? Kodėl švęsdami kartu jaučiamės vieningi ar kodėl kartais norisi verkti tūkstantinėje minioje giedant Tautišką giesmę.
Mantas Zakarka
Mantas Zakarka / Asmeninio archyvo nuotr.

Liepos 6-oji, valstybės diena, yra viena iš tų ypatingų datų, nudažytų Lietuvos trispalve. Tai lyg dar vienas priminimas, jog turime švęsti Lietuvos nepriklausomybę ir valstybingumą, kurį galime minėti laisvai ir nevaržomai.

Deja, dar atsiranda žmonių, kuriems nenusibodo skųstis, jog pilietiškumas Lietuvoje yra labai žemas, viskas yra blogai, gyvenimas negerėja.

Deja, dar atsiranda žmonių, kuriems nenusibodo skųstis, jog pilietiškumas Lietuvoje yra labai žemas, viskas yra blogai, gyvenimas negerėja, o jaunimui laisvė, valstybė ir joje vykstantys procesai visai nerūpi.

Taip, mes, jauni žmonės, nekovojome už laisvę, nedalyvavome kuriant naujos pilietinės visuomenės pagrindus – viską žinome iš istorijos knygų ir pasakojimų, tačiau šiandien už savo valstybę kovojame kiekvieną dieną.

Užtenka žvilgtelėti į jaunimo organizacijų veiklą, kuri kasdien ugdo daugybę pilietiškų, atsakingų, savo valstybę mylinčių jaunų žmonių. Būdamos be galo skirtingos jos vis tiek sugeba susivienyti ir ieškoti problemų sprendimų, kurie yra svarbūs mums visiems.

Ne kas kitas, o tos pačios jaunimo organizacijos yra pagrindinės didžiausių pilietinių akcijų organizatorės. Ne vienas tikriausiai segėsi neužmirštuolės žiedą, nešė kilometrinę Lietuvos vėliavą ar rišo trispalvę apyrankę ant Gediminaičių stulpų. O jei dar pagalvotume apie visus tuos, kurie kasdien sąžiningai dirba, kuria mūsų aplinką ir pasaulį stebiną savo darbais, taip garsindami Lietuvą.

Stovėdamas kiekvienos valstybinės šventės ar minėjimo metu, apsidairau ir matau, kad daugumą sudaro būtent jauni žmonės, kurie pasipuošę lietuviška atributika švenčia, jog gyvena Lietuvoje ir kasdien laisvai gali kurti bei atrasti daug naujo.

Visa tai – kasdienė ir nesibaigianti kova už Lietuvą, už jos išlikimą ir stiprėjimą, už vienybę ir suvokimą, kad laisvė yra svarbiausia, ką turime. Taigi, liepos 6-ąją kartu giedant Tautišką giesmę, linkiu visiems jausti tą gerą vienybės jausmą, kuris niekada neleis nustoti kovoti už savo valstybę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius