Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasa Juknevičienė: Kai kuriuose rajonuose demokratija vis dar patiria rimtų problemų

Lietuva jau daugelį metų pasaulyje yra pristatoma kaip viena sparčiausiai demokratijos ir skaidrių rinkimų keliu žengusių iš po Kremliaus jungo išsilaisvinusių valstybių. Deja, šiandien, kai iki savivaldybių rinkimų liko vos keli mėnesiai, turime konstatuoti, jog mūsų demokratija vis dar patiria rimtų problemų.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / A.Pliadžio/KAM nuotr.

Druskininkai, o tiksliau – dabartinis miesto meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas, yra gyvas pavyzdys tos senosios, priešmirtinėje agonijoje tebetrūkčiojančios, komunistinės nomenklatūros.

Neseniai prasidėjusios rinkimų kampanijos pažeidimų mastas yra toks didelis, jog egzistuoja reali galimybė, kad galbūt pirmą kartą Lietuvos Respublikos istorijoje iš rinkimų bus pašalinta politinė partija ar jos kandidatas į merus. Aišku, jei Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) veiks principingai, atsižvelgdama į visus galiojančius įstatymus.

R.Malinausko parankiniai, prasidėjus rinkiminės kampanijos laikotarpiui, net tik nesustabdė propagandinio socialdemokratų laikraščio leidybos „Mūsų Druskininkai“, tačiau atvirkščiai – padidino tiražą iki 10 tūkst. egzempliorių per savaitę. Tai sudaro net po du leidinius kiekvienai Druskininkų savivaldybėje gyvenančiai šeimai.

Egzistuoja reali galimybė, kad galbūt pirmą kartą Lietuvos Respublikos istorijoje iš rinkimų bus pašalinta politinė partija ar jos kandidatas į merus.

Maža to, tai ne šiaip sau reklaminis R.Malinausko leidinys – jis finansuojamas savivaldybės pinigais. Kitaip tariant, visų savivaldybės gyventojų lėšomis.

Nors „Mano Druskininkai“ žurnalistų etikos inspektorės ir Vilniaus Apygardos administracinio teismo sprendimais yra pripažintas tenkinančiu grupinius, politinius interesus, jis vis dar yra platinamas už savivaldybės pinigus: į rajono kaimus vežiojamas mokykliniais autobusiukais, dalinamas viešajame transporte, prekybos centruose ir pan.

Visa ši situacija atrodo tarsi pasityčiojimas iš demokratijos, žodžio laisvės ir sąžiningos konkurencijos.

Praėjusią savaitę trys Druskininkuose veikiančios visuomeninės organizacijos dėl šios socialdemokratų valdžios veiklos pateikė skundą VRK, kuriame pažymėjo: „Akivaizdu, kad gausiais straipsniais ir publikacijomis siekiama formuoti gyventojų (rinkėjų) teigiamą nuomonę apie Lietuvos socialdemokratų partijos narius, pabrėžiant jų nuveiktus darbus Druskininkams, talpinant būsimo kandidato į Druskininkų savivaldybės merus Ričardo Malinausko bei kitų Lietuvos socialdemokratų partijos narių nuotraukas bei skleidžiant neigiamą informaciją apie Lietuvos socialdemokratų partijos narių oponentus savivaldos rinkimuose“.

Daugeliui akivaizdu, jog be socialdemokratų partijos vadovybės žinios bei palaiminimo R.Malinauskas nedrįstų elgtis taip įžūliai. Tad visa atsakomybė dėl rinkimų kampanijos įstatymo pažeidimų krenta ant Algirdo Butkevičiaus vadovaujamos partijos pečių.

Tikimės, jog VRK į skundus reaguos atsakingai bei parodys principingumą valdančiajai partijai, o TS-LKD visada rėmė ir rems demokratinius procesus visuose Lietuvos regionuose.

Rasa Juknevičienė yra Seimo TS-LKD partijos pirmininko pavaduotoja, Seimo narė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius