Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Dangutė Mikutienė: Tai, kad V.Uspaskichas yra atskridęs iš Marso, gali būti ir netiesa

Ne paslaptis, kad tuo metu, kai žmogui sunku, visada atsiranda „geradarių“, kurie padaro viską, kad taptų dar sunkiau. O ką jau kalbėti apie tokį metą, kai sunkioje situacijoje atsiduria vienos didžiausių ir populiariausių partijų pirmininkas – Viktoras Uspaskichas, kurio pavardė ir taip sukelia alergijos priepuolį kai kuriems „objektyviais“ save laikantiems politologams ir apžvalgininkams.

Žmogus, kuris septynerius metus tampomas po teismus, pilamas purvu, šmeižiamas, vos išleistas iš ligoninės turi atlaikyti dar ir tokią gandų ataką! Pati dalyvavau teismo posėdyje, po kurio V.Uspaskichas prastai pasijuto, buvo akivaizdu, kad žmogus išgyvena didelį stresą, tad ir nuostabos nesukėlė jo sveikatos pablogėjimas – kuris jau čia iš mūsų išlaikytų tą nuolatinį puolimą ir žeminimą? Tvirčiausias neatlaikytų, būtų palūžęs kur kas anksčiau.

V.Uspaskichui patekus į ligoninę, pirmieji „ilgų gyvenimo metų“ jam pradėjo linkėti už anonimiškumo kaukės besislepiantys interneto komentatoriai, patys, matyt, nelabai įsivaizduojantys, kiek sveikatos gali kainuoti žmogui ilgus metus besitęsiantys teismo procesai. Tačiau gydytojams pareiškus komentatoriams liūdną žinią, jog V. Uspaskichui įtartas ūminis širdies sindromas nepasitvirtino, o per artimiausią pusmetį staigios mirties, miokardo infarkto, insulto rizika yra maža – apie procentas, veiksmų ėmėsi sunkioji artilerija – apžvalgininkai.

V.Uspaskichui patekus į ligoninę, pirmieji „ilgų gyvenimo metų“ jam pradėjo linkėti už anonimiškumo kaukės besislepiantys interneto komentatoriai, patys, matyt, nelabai įsivaizduojantys, kiek sveikatos gali kainuoti žmogui ilgus metus besitęsiantys teismo procesai.

Gal dėl to, kad yra panašaus amžiaus ir turi problemų su sveikata, o gal dėl to, kad niekada nebuvo abejingas Viktorui, pirmasis į žinią apie gerėjančią Darbo partijos pirmininko savijautą suskubo reaguoti vieno dienraščio redaktorius, aptakiai ir atsargiai — aiškiai bijodamas užsitraukti juridinę atsakomybę — savo straipsnyje išvedžiodamas mintį apie tai, jog V.Uspaskicho veido mimikos ir kūno judesių ypatybės susijusios su tuo, kad jis vartoja narkotikus. Šitokia jo paties sukurta paskala jam pačiam atsakė į visus klausimus — ir dėl ko Viktoras pateko į ligoninę, ir dėl ko jis patyrė stresą, ir dėl ko jis yra nervingas.

Norėtųsi paklausti, iš kurgi jau tas apžvalgininkas taip gerai žino, kas geria, kas uosto, o kas šiaip prastai jaučiasi? Matyt, tai duota iš aukščiau. Vieni mato Dievo apsireiškimus, kiti – mirusiuosius, o treti tai, ką reikia, kas naudinga.

Gandų skleidimo maratoną iš publicisto perėmė tie, kuriems pasirodė, kad narkotikai – mažai įtikinama versija, tad reikėtų paieškoti ko nors paprastesnio, o tokia versija tiesiog sklandė ore – Viktoras linksmų plaučių žmogus, visų mylimas, nevaržomai bendraujantis, neatsisakantis ir taurelę išgerti... vadinasi, turi problemų dėl alkoholio.

Būtent tokią nuomonę buvo siekiama suformuoti vienoje televizijos laidoje, kuri pasirodė jau kitą dieną po to, kai „narkotikų“ versija neįgavo tinkamo pagreičio. Šiuo atveju jau buvo bandyta remtis gandais, neva atėjusiais iš Viktoro gydytojų, nors joks gydytojas, davęs Hipokrato priesaiką, niekada neatskleis detalių, susijusių su jo gydomu asmeniu.

Absurdiškiausia tai, kad paskalos tampa politiniu ginklu. Premjeras Algirdas Butkevičius komentuodamas tokio lygio gandus, sąmoningai, o gal ir nevisai, pats įsivėlė į Darbo partijos pirmininko šmeižto kampaniją ir savo pareiškimais davė dar daugiau peno gandams, paskaloms ir apkalboms. Ko vertas vien Ministro pirmininko pasakymas, jog gandai apie Viktorą „gali būti ir netiesa“. Panašu, kad nuo šiol absurdiškas posakis „kas galėtų paneigti“, turės brolį dvynį „tai gali būti ir netiesa“.

Anksčiau paskalų nešiotojus vadindavo paprastai – gandonešiais. Dabar gi juos pagarbiai vadina troliais. Tenka apgailestauti, kad šitokia trolinimo bacila užsikrečia vis daugiau žmonių – interneto komentatoriai, žurnalistai, politologai ir net aukščiausi valdžios atstovai.

Gandų skleidėjams nėra nieko šventa. Jie gali sukurti kvailiausias istorijas apie bet ką ir miegoti teisiojo sapnu. Jiems širdies neskauda, kad kenčia konkretus žmogus, jo šeima ir draugai. Šiandien taikinyje – Viktoras, rytoj galite būti jūs.

Lietuva „ištrolinta“, gerbiamieji. Ant tokios trolių meškerės užkibo ir premjeras.

Kyla klausimas, kada paskalų nešiotojai mes kitą „bombą“? Gal bandys įtikinti Lietuvą, kad V. Uspaskichas yra ateivis iš Marso? Ar ir tuomet premjeras sakytų, kad gandas apie V.Uspaskicho atvykimą iš Marso „gali būti ir netiesa“?

D.Mikutienė yra Seimo Darbo frakcijos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius