Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilija Aleknaitė-Abramikienė: Ar gegužės 9-ąją Vilniaus policijai nustoja galioti Lietuvos Respublikos įstatymai?

Gegužės 9-ąją Lietuvos visuomenė galėjo įsitikinti, kad mūsų šalyje ne kasdien ir ne visiems taikomi Lietuvos Respublikos įstatymai.

Per Sausio įvykius Vilniuje 1991 metais liūdnai pagarsėjusios „Jedinstvos“ veikėjas Valerijus Ivanovas į Antakalnio kapinėse vykusį minėjimą lyg niekur nieko atsinešė Stalino portretą, kurio demonstravimas viešuose renginiuose yra baudžiamas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį. Negana to, jis darė ir politinius pareiškimus, liaupsinančius lietuvių ir kitų tautų budelį. Neteko girdėti, kad už tai ponui Ivanovui būtų surašytas bent protokolas už viešosios tvarkos pažeidimą.

Tačiau šio gėdingo įvykio išvakarėse sostinėje sulaikyti nepilnamečiai, kurie, Vilniaus policininkų nuomone, nepagarbiai elgėsi su sovietiniais simboliais (?!) Gegužės 10-ąją žiniasklaidoje jau skaitome Vilniaus policijos Viešųjų ryšių poskyrio vedėjos ponios Evelinos Pagounis teiginį, neva „neturėtų būti demonstruojama nepagarba kitoms tautoms, net jei tie ženklai pas mus uždrausti“.

Norėčiau pasitikslinti: nejaugi Vilniaus policijos pareigūnei sovietiniai simboliai yra susiję su kuria nors tauta? Ar policijos pareigūnė mano, kad LR Seimas, uždraudęs viešai demonstruoti fašistinius simbolius, įžeidė vokiečius? O gal jai atrodo, kad balsavę už atitinkamą Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį dėl sovietinių simbolių ir tautų genocidą vykdžiusių sovietų vadų portretų viešo demonstravimo LR Seimo nariai norėjo įžeisti rusus? Galiu užtikrinti, kad nei Borisui Nemcovui, nei a. a. Borisui Jelcinui taip neatrodė ir neatrodo. Su sovietiniais simboliais savęs tikrai netapatina tie šimtai tūkstančių rusų, kurie protestuoja Maskvoje, Bolotnojos aikštėje. Tačiau Vilniaus policininkė, regis, tuos simbolius labai brangina. Įdomu, ar ji lojali Lietuvai? Ir ar Vilniaus policijos vadovams atrodo priimtina, kai jų viešųjų ryšių atstovė ragina netaikyti Lietuvos Respublikos įstatymų, jei jie kažkam nepatinka.

Viešojoje erdvėje pasirodė gąsdinančių nuotraukų, kurios turi įtikinti piliečius, kad sulaikyti jaunuoliai yra tikri nusikaltėliai, anksčiau padarę kitus nusižengimus, kurstančius tautinę nesantaiką. Bet jei tai tiesa, tai kodėl už tuos nusikaltimus jaunuoliai nebuvo sulaikyti ir nubausti anksčiau? Esu ne kartą klaususi įvairių pareigūnų, kodėl, kai ankstesniais metais eisenose nuskambėdavo rasistiniai šūkiai, policija nereaguodavo? Atsakymo  neteko išgirsti. Susidaro įspūdis, kad nei fašistiniai šūkiai, nei antisemitiniai ar antilenkiški išpuoliai nekelia didelio rūpesčio Vilniaus pareigūnams. Visai kas kita – nepagarba sovietiniams simboliams. Už tai reikia bausti visu griežtumu, o ypač, kaip teigia p. E.Pagounis, gegužės 9-ąją. Na, o į lietuvių jausmus, kai viešai garbinamas Stalinas, iš viso neverta kreipti jokio dėmesio? 

Skanaus, valgant „tarybines dešreles“, ponai!

Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius