Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilija Aleknaitė–Abramikienė: Socialdemokratai tęsia šeimos skaldymo politiką

Belieka tik eilinį kartą pasipiktinti, kad socialdemokratai nesiliauja skaldę ir silpninę šeimos instituciją. Tik taip galima būtų sureaguoti į grupės socialdemokratų Seimo narių siūlomą įstatymo pataisą, kuria norima valstybės lėšomis tiekti nemokamus kontraceptikus ir daryti abortus jaunuoliams iki 20 metų.
Vilija Aleknaitė-Abramikienė
Vilija Aleknaitė-Abramikienė

Tai šiurkštus pasikėsinimas į tėvų ir vaikų santykius bei tarpusavio pasitikėjimo silpninimas. Net jei žmonių gyvenime ir atsitinka kokių nors neplanuotų įvykių, pirmiausia – tėvų reikalas pasirūpinti savo paaugliu vaiku.

Socialdemokratų siūlyme užslėptas noras, kad be tėvų žinios vaikai gyventų seksualinį gyvenimą ir netgi patys savarankiškai, tėvams galbūt nė nežinant, ryžtųsi abortui, kadangi už jo procedūrą sumokėtų valstybė.

Socialdemokratai, nutaisę nekaltą miną, kad neva būtų mažiau tragedijų, tarsi stumia jaunuolius tragedijų link. Bandoma sukurti situaciją, kad tėvai nežinotų, ar jų vaikas gyvena lytinį gyvenimą, ar ne, ir kokios to pasekmės. Tai skandalingas pasiūlymas. Visuomenė, mokesčių mokėtojai turėtų protestuoti prieš tokį pasiūlymą.

Socialdemokratų siūlyme užslėptas noras, kad be tėvų žinios vaikai gyventų seksualinį gyvenimą ir netgi patys savarankiškai, tėvams galbūt nė nežinant, ryžtųsi abortui.

Visai kas kita – rūpintis paauglių rengimu šeimai, lytiškumo ugdymu, darbu su šeima ir tėvais. Šioje srityje – nearti dirvonai. Valstybė galėtų remti kompleksišką darbą su šeimomis ir su jaunais žmonėmis.

Deja, bet tokia socialdemokratų pozicija Seimo narės nestebina. Nuo 2000 m. prasidėjo bandymai įvesti vadinamąsias jaunimui palankias paslaugas arba seksualizuoti visuomenę nuo mažų dienų. Nors tokios tendencijos plinta Europoje, tačiau Europos Parlamentas ryžosi atmesti vadinamąją Estrelos rezoliuciją, kuria buvo siekiama skatinti būtent jaunimo seksualizaciją.

Lietuvos socialdemokratai per nemokamą pasekmių likvidavimą bando tą uždavinį vykdyti, apsimesdami gailestingomis seselėmis. Belieka tik apgailestauti, kad į šį procesą ketinama įtraukti ir Sveikatos apsaugos ministeriją, kuriai vadovauja taip pat socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis.

Vilija Aleknaitė-Abramikienė yra Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius