Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visvaldas Matijošaitis: Kaune nėra vietos tuštiems plepalams

Balandžio viduryje prisiekusi nauja Kauno miesto taryba praėjusį ketvirtadienį rinkosi į pirmąjį posėdį. Kelias dienas dvejojęs*, vis tik nutariau su jumis pasidalinti savo įspūdžiais apie tai, kas vyko praėjusį ketvirtadienį.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Esu konkretus žmogus ir jei manęs paprašytumėte tuos įspūdžius sudėti į vieną žodį, pasakyčiau – SLOGU.

Į Kauno miesto tarybą kovą buvo išrinktas 41 narys, kuriuos kauniečiai įpareigojo dirbti dėl miesto ir jo ateities. Ir jau pirmajame posėdyje trečdalis tarybos narių parodė, kad jie čia atėjo ne dirbti, o trukdyti dirbti kitiems.

Jau nuo pirmojo tarybos posėdžio visi pamatėme, kad vienos didelės į tarybą išrinktos frakcijos tikslas – net ir sprendžiant elementariausius klausimus kišti pagalius į ratus. Net jei jų rankose – tik pagaliukai.

Jau pirmajame posėdyje trečdalis tarybos narių parodė, kad jie čia atėjo ne dirbti, o trukdyti dirbti kitiems.

Pirmojo tarybos posėdžio darbotvarkę sudarė 31 klausimas, tarp kurių dauguma buvo formalūs sprendimai – komitetų ir komisijų pavadinimų ir jų sudėčių patvirtinimas ir pan. Spėkite, kiek laiko užtrukome, kol įveikėme visus klausimus? Beveik keturias valandas! Kai galėjome nesunkiai viską suspėti keturis kartus greičiau.

Labiausiai šitose tuščiažodžiavimo varžybose pasižymėjo buvęs meras, kurį kiti jau spėjo pakrikštyti smėlio dėžės kapitonu, su kuriuo niekas nebendrauja, o tarybos posėdžiai – jam vienintelė galimybė priversti kitus klausytis jo.

Man sunku įsivaizduoti, ką turėjo pamanyti paprastas kaunietis, klausydamasis tų tuščių plepalų ir bandymų kiekviena proga įkąsti. Man sunku įsivaizduoti, kaip visa tai turėjo atrodyti naujiesiems tarybos nariams – mokslų daktarams, profesoriams ir savo sričių profesionalams – kurie čia atėjo sunkiai dirbti, o ne klausytis savo ir kitų laiko nebranginančių partinių politikų tuščiažodžiavimo.

Tikrai surasime būdų, kaip išgyvendinti šią ydingą praktiką iš tarybos posėdžių, kad jie primintų ne alkanų šunų pjautynes, o konstruktyvų dialogą.

Man iš tiesų gėda ir aš atsiprašau visų, kurie buvo priversti gaišti savo brangų laiką. Tikrai surasime būdų, kaip išgyvendinti šią ydingą praktiką iš tarybos posėdžių, kad jie primintų ne alkanų šunų pjautynes, o konstruktyvų dialogą.

Mes čia atėjome sunkiai dirbti, kad Kaunas būtų modernesnis, atviresnis ir šviesesnis. Atleiskite, bet sunkiai dirbdami laiko tuštiems plepalams neturime.

*Esu įpratęs kalbėti trumpai, konkrečiai ir labiau mėgstu dėl ko nors pasidžiaugti ar ką nors pagirti, nei kalbėti apie tai, kas buvo blogai. Todėl ir buvau suabejojęs, ar verta savo mintis apie slogų pirmąjį posėdį išsakyti viešai.

Visvaldas Matijošaitis yra Kauno meras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius